Royal Tiara
2014-03-31 | 22:58:25

Foto: Sigrid Lindblom | Canon eos 450d + Canon EF 50/1,8 II
 
Ingrid sa till mig att hon alltid velat ha en bild på Tiara med svart bakgrund, och jag var sugen på att fota så tog denna. Blev faktiskt sjukt nöjd,alltid kul när spontanfoton blir så rätt, en dörröppning(och förslagsvis en kamera samt en häst) är allt som behövs. 
 
En jämförbild, före/efter redigering:
 
(Klicka på bilden för att se den större)

Min resa till Jordanien - dag 2
2014-03-31 | 22:51:22

Det här var dag två på resan och här hade vi precis ätit frukost och samlats i hotellobbyn för att gå till en närliggande kyrka och delta i en mässa.
 
Kyrkan var ortodox och alla var lite nervösa innan de gick in, satte på sig sjalar och försökte täcka så mycket hud som möjligt. När vi kom in märkte vi dock att de flesta inte var mycket mer påklädda än hemma i Sverige.
 
Mässan skillde sig mycket från dem hemma i Sverige, att allting sades på ett språk vi inte förstod kan väl också ha varit en bidragande faktor till att allt kändes konstigt. Vi hade egentligen ingen aning om när vi skulle göra vad, så vi sneglade på kvinnan bredvid oss och stod upp när hon gjorde det och satte oss när hon satte sig osv.
 
Vincent hade införskaffat sig en palestinasjal och var ganska lik en arab.
 
Agnes hade köpt en annorlunda frukt.
 
Alexander, Hedvig och Alma, inspekterandes en jordansk läskedryck.
 
Jonas.
 
Elin och Simon.
 
Alma.
 
Vi åt lunch och fick ungefär precis samma mat som dagen innan, vi började ana att vi skulle stöta på mer av detta under veckans gång.
 
Vi hoppade in i bussen och lämnade Madaba, på vägen stannade vi på en vacker utsiktsplats.
 
Första stoppet gjorde vi någonstans mitt i öknen. Vi gick på en evighetslång stengång och kom tillslut fram till en gammal byggnad full av gammal mosaikkonst.
 
Måste fota!
Vår guide tillsammans med Erica.
Simon rockade en palestinasjal han med.
 
Lina.
 
Agnes!
 
Modell..
 
Vi fortsatte åka med bussen i några evigheter till, efter ett tag började solen att gå ner och ljuset var såhär fint, fast tusen gånger finare i verkligheten.
 
Vi stannade till ännu en gång på en liten kulle, vår guide tyckte att vi skulle få se ännu en utsikt och få passa på att fotogradera i det vackra ljuset medan solen höll på att gå ner. Han varnade oss för "kylan" och uppmanade oss att ta på oss jackor, i själva verket var luften otroligt sval, haha...
 
You och Niva ♥
 
När vi sedan äntligen åkte vidare mot vår slutdestination, dvs beduincampingen utanför Petra, såg himlen ut såhär. Det var så himla vackert och jag försökte desperat fånga det på bild, det blev kasst såklart. Men lite kan man ju ana.
 
Vi anlände till en plats mitt i öknen omgiven av massiva berg, åt middag i beduintält och andades in en värld jag inte visste fanns.
Så här jävla vackert var det. Tänker aldrig glömma.

Lever ens nån
2014-03-31 | 20:03:44

Jag tror att jag är snudd på att slå världsrekord i grenen "världens mest ouppdaterade blogg genom tiderna". Det här är faktiskt otroligt jävla askasst och någonting borde det ju i alla fall finnas att skriva om. Vilket det gör. Massor.
Men har efter all denna tid upptäckt att jag snittar 2 besökare per dag! Så nu tänker jag göra en liten lista på allt det där sjukt intressanta som inte en jävel egentligen bryr sig om. Varsågoda.
 
Jag red ett halvt dressyrpass utan handskar i lördags och har nu illröda köttsår på båda ringfingrarna. Känner mig sjukt ofräsh med köttsår och även sjukt ofräsh med fula plåster så det funkar liksom inte alls just nu. 
 
Har tillsammans med ett gäng mina före detta klasskamrater gjort en att-göra-lista inför denna sommar, dvs en "✿SOMMARBUCKET✿". Denna innehåller punkter så som exempelvis 
     • Simma till "ön" igen
     • Bada i Filips pool
     • Göra en kebab på en äng
     • Tälta i vildmarken
     • Skräckfilm hos Niklas
Det är alltså en sommar i repris vi är ute efter här.
 
Målat på världens finaste Håkan-citat i guldfärg på min ena vägg samt satt upp en drös utskriva wannabepolaroidbilder, är fan kär i mitt rum på riktigt.
 
Käkade i Lördags kväll pizza på min förra skolas matsalstak, det var stjärnor på himmelen och saknade vänner precis under dem och allt var så som det jämt borde vara.
 
Det här var ganska kul. Hade lypsyl och åt chokladboll och käne mig plötsligt väldigt mycket som en sån där tumblr guuurrrl. Det var inte särskilt gott dock. 
 
Firat Ingrids födelsedag hundra århundraden för sent och gav henne en teckning på hennes häst som inte alls ser ut som hennes häst.
 
Adjö tills vidare.
/Sigrid
 
 

Ni är inte vackrast i världen, världen är vackrast i er
2014-03-03 | 20:44:00

Har i en vecka befunnit mig på ett Sporthotell med 60 underbara personer. Det är platsen man får vara sig själv på, skratta, gråta, leka, prata, lyssna, sjunga. Alla är så rena av kärlek, så speciella och så mycket bättre än verkligheten här hemma. Varje dag väcks man av vacker sång, lyssnar på en morgonbön där någon säger något vackert, äventyrar i skidbacken hela dagarna, äter mackor och varm choklad i snövit, dör lite på väg ner för Specialen, håller i varandras stavar och åker på rad ner för Dals, sjunger och knäpper fingrarna och bankar i borden innan middagen, avslutar kvällen med en vacker andakt där nån annan säger något annat vackert, sjunger "Hallelujah" i ett nedsläckt rum fyllt med värmeljus och är lycklig. Varje dag är som en regnbågsfärgad glittervind av kärlek och man villl bara stanna där för evigt och aldrig någonsin åka hem.