Slå mig hårt i ansiktet så får jag känna att jag lever
2014-07-29 | 20:55:32

För 180:e gången den här sommaren sätter jag mig här framför blogg.se, alla gånger av en och samma anledning: jag måste blogga. Det brukar dock resultera i ett halv-påbörjat utkast som snart glöms bort, och sen var det inte mer med det. Men nu jävlar.
 
Jag kan faktiskt inte förstå att det redan är näst sista dagen juli. Det är sorgligt, och ångesten över att skolan snart är inpå och äter upp mig igen börjar kännas. Men är ju tacksam över den långa sommaren jag lämnar bakom mig. Jag har kanske inte haft så himla kul jämt, förutom en vecka i Italien med kören har jag träffat mina vänner minimalt lite. Jag har spenderat en månad i Skåne, visserligen med mina föräldrar som enda sällskap, men jag skulle kunna bo här för alltid. Dock kastas man ju så småningom tillbaka igen, hem till lägenheten i Stockholm, till alla vänner, till karlshem, till kören, allt det där som man aldrig kan tänka sig att lämna. Och det gör ju separationen helt okej. 

Jag var hemma i Stockholm fyra dagar förra veckan för att gå på en kär släktings begravning, och passade i samma veva på att träffa lite vänner. Vi badade bland annat i Tantolunden när himlen var kolsvart, vattnet ljummet och helt stilla. Det var en så jävla fin kväll, och jag hade nästan bestämt mig för att stanna i Stockholm. Men sedan hamnade jag här nere igen, rensar ogräs, badar, solar, äter godis och ligger på gräset och lyssnar på musik, och vill aldrig skiljas.Men jag ska inte misströsta! Jag har två veckor jobb på Karlshem framför mig. Jag är lite nervös och har ingen aning om vad som väntar mig. Men det är trots allt min världs finaste hästgård, på landet, det är sommar, och det kan lika gärna bli underbart. 

Utöver det då, jag har inhandlat mina första ridstövlar. Woop woop. Efter sju år på hästryggen som trogen chaps-jodhpurs-bärare tog jag äntligen tag i saken, öppnade plånboken och inhandlade ett par svarta skönheter. Jag har shoppat billiga kläder på lager 157, blivit beroende av festisar och dricker väl i genomsnitt 3 st per dag. Har även fått min årliga armbandsbränna och det är väl ett härligt sommartecken!Efter en förjävlig vår som var jobbig på alla sätt och vis, en tid då jag bara var ledsen och deppig hela tiden. Har varit en idiot mot i stort sett merparten av mina vänner och mår skit när jag tänker på det. Ingenting var roligt längre, och jag tror knappt jag förstod själv vilken stress jag levde i de där månaderna. Jag var påväg att bryta ihop på riktigt där ett tag, men sen kom sommaren, vilan kom, värmen och den friska luften kom, fågelsången och blommorna kom, varma sommarnätter kom, den goda tiden kom. Jag älskar livet mer än nånsin. Adios. 

Världens vackraste plats
2014-07-01 | 22:49:00

 
Kom äntligen tillbaka till Skåne igår, till världens bästa finaste och mysigaste sommarhus. Testade min nya kamera ikväll också och är mer än kär, kan vara mitt livs bästa investering. Om inte skolan, karlshem, kören, alla jag känner och alla mina vänner fanns så långt bort skulle jag stanna här för alltid.