Lite ridning
2013-11-23 | 23:36:43

Idag drog jag med mig kameran till stallet och har äntligen mycket färska icke-mobilbilder att bjussa på! Hade bara lunchfodringen som stalltjänst denna veckan så kom till stallet runt halv tolv, fodrade, åt lunch, och sedan red jag. Jag och Alice skrittade morrisrundan och red sedan i ridhuset, det är verkligen mycket skönare att rida i ridhuset än på ridbanan då i alla fall jag kan koncentrera mig mycket bättre där inne än utomhus, det är så mycket som händer hela tiden runt omkring ridbanan så blir sällan nöjd med min ridning när jag rider där. Då är det ju tur att man har andra alternativ!
 
Tror detta ridpasset var ett av de bästa jag haft på Kajsa, i alla fall det bästa som jag ridit självständigt utan lärare. Jag fortsatte att jobba med samma saker som vi gjorde på lektionen igår. Red lite skänkelvikningar vilket gick mycket bra, blir lika förvånad varje gång haha. Övade även på att fatta galopp från skritt och hon hajjade verkligen förvånandsvärt bra, vissa fattningar kändes klockrena och det är sån enorm skillnad jämfört med första passet på terminen då jag fick sitta och jaga henne i ungefär en långsida innan hon ville fatta, och sedan saktade hon av så fort hon ville. Nu saktar hon inte alls av lika ofta och hon börjar även bli lite böjbar i galoppen, riktiga framsteg! Kajsa är ju en ponny med väldigt speciell kroppsbyggnad och hon har inga bra naturliga förutsättningar för att gå i form, men efter ungefär halva passet kändes hon jättefin, väldigt lösgjord och med bra driv utan att dra upp huvudet och springa iväg hela tiden. Man blir så sprudlande glad när det faktiskt går BRA, tror åtminstone alla hästmänniskor förstår vad jag menar. Känslan av att kämpa och kämpa och tillslut börja jobba tillsammans med sin häst är faktiskt något speciellt.
 
Mot slutet kom det fler folk till ridhuset och då var det lite trångt, tror även Kajsa blev rätt trött på mig efter ett tag och hon slutade lyssna lika uppmärksamt och tappade en del, men Ingrid kom och fotade när jag travade av och det blev ändå fina bilder! Skrittade sedan morrisrundan, har aldrig gjort det själv förut men gud så mysigt det var haha. Borstade av Kajsa och donade med lite annat, sedan åkte vi hem!
 
 
Ingrid och Tiara
 
Så himla fin Alice
 
Hejdå Ingrid
 
Alice sliter hårt
 
Effektivt gömställe
 
Fick låna det blå schabraket av Alice och matchade för första gången! Någorlunda iaf, haha.
 
 
 
KommentarerNamn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback