Körresan till Kraków 2013
2013-05-14 | 15:55:29

Igår kom jag hem från vad som nog kan vara mitt livs bästa resa hittils. Jag åkte alltså till Krakow tillsammans med min kör, 36 barn och 6 vuxna(?) var vi och bodde på ett litet hostel i mitten av staden i fem nätter. Vädret var varmt ons, tors, fre, runt 25 grader tror jag, och det var linne och shorts som gällde. Hostelet låg mitt på ett enormt torg och vi kunde ströva fritt i centrum utan problem! Första dagen fick vi se staden i små elbilar som vi åkte runt i i över en timme, vi sjöng i flera olika vackra kyrkor och shoppade i den gigantiska gallerian Krakowska.
 
På kvällarna fick vi Cathrinor fri tid i någon timme och vi gick runt i parken, köpte godis och hade minipicknik medan vi sjöng Euphoria så högt vi kunde. Och på fredagen gick vi 130 meter under marken i den gamla saltgruvan där vi vandrade i flera timmar, sammalagt en sträcka på 2,5 km. Vi sjöng även i kyrkan som finns där, häftig känsla! Man kunde ta på väggarna och smaka på fingret och det var salt, dock var det fotoförbud där nere.
 
Maten var helt okej i Polen, dock blev det myyycket friterad kyckling med osaltade pommes eller potatismos. Är inte så pepp på att äta det på ett tag. Och en dag skulle vi få pannkakor vilket alla var mycket lyckliga över, men vi möttes av crepes fyllda med någon slags äppelmos, banan och väldigt konstig ost. Haha, that besvikelse.
 
På lördagen började det dra in svalare väder och vi shoppade större delen av dagen. Vi gick även till slottet och kollade på en tavla, damen med hermelinen. På söndagen duggregnade det och vi hade en hektisk dag i de judiska kvarteren. Vi sjöng på en mässa och hade konsert senare på kvällen. När vi kom tillbaka till hostelet hade vi "avslutningsfest" med läsk, godis och uppträdanden. Sedan satt vi och snackade i någons säng tills alla nästan somnade,  packade, gick upp tidigt, gick ut och handlade de sista souvenirerna, tog bussen till flygplatsen och åkte hem.
 
Världens bästa. ♥
 

KommentarerNamn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback