Liten hälsning från #skidre13
2013-02-27 | 18:50:40

Befinner mig just nu på bussen till sporthallen i Idre tillsammans med över 50 andra underbara människor. Jag upplever just nu tidernas bästa läger och vill bara stanna här för evigt. Igår höll vi aspiranter en mässa i kyrkan(jag predikade) och jag måste säga att den blev sjukt jäkla awesome. Idag höll jag och Eleonora på att missa bussen hem från backen så vi störtloppade ner för backarna för att hämta våra ryggor och hann från ena sidan av berget till den andra och tillbaka igen på 40 minuter, skills kallas det. Och lite tur. Nu ska jag lyssna på "We don't eat" ännu en gång och njuta av att just jag går vara här. Adios! /Sigrid

Här var det lite tomt...
2013-02-23 | 19:46:00

Hallå hallå. Ledsen för tomheten men senaste veckan har varit full av snurrigheter, men mestadels riktigt bra sådana. Hade bland annat en riktigt mysig aspirantträff i tisdags, skaffat en fin tavla till mitt rum, fick reda på att jag fick alla rätt på svenska nationella läsdelen vilket känns helt jävla sjukt, hittade en otroligt fin skiva på spotify som jag inte kan få nog av, köpt fem nya tröjor till mig själv igår + ett par jeans och en 18-års present till min syrra, men bäst av allt är att jag åker till Idre i morgon med konfan. Har dock dragit på mig en rejäl förkylning lagom till avfärden, så den ångestfyllda dagen har spenderats sörjande i sängen utan att försöka tänka allt för mycket på högen med läxor som jag borde ha gjort. Gjorde faktiskt en fysikfråga, sen gav jag upp. Kan tillägga att jag skrev av facit.
 
Men nä, nu ska jag väl stoppa ner de kvarvarande punkterna på packlistan i väskan, sätta på peppmusiken för imorgon åker jag ju faktiskt till en av mina favoritplatser. Och sjuk eller inte, det ska bli grymt. Får väl också hoppas på att ett mirakel inträffar under natten och att jag vaknar upp imorgon frisk som en jagvetintevad. Ha ett skitbra sportlov allesammans, för det ska jag ha!
 
För trots att jag vet hur mycket jobbigt som kommer att vänta på mig när jag kommer hem, nationella prov och intagningsprov till gymnasiet m.m, så vet jag att den här resan kommer att göra mig lycklig många veckor framåt. Och det är helt klart värt det..
 
 

Elfte februari
2013-02-12 | 00:02:29

Nämen tjenare. Inte hänt mycket här på ett tag. Det känns som att de stunder då allting snurrar fortast är de stunder då ingenting kommer ut. Jag orkar helt enkelt inte skriva och det känns som att allting stannar bäst inne i mitt huvud. Men nu skiter vi i allt det och skriver lite ändå, bara för att jag har tråkigt och prestationsångest.
 
Två nationella prov är avklarade, svenska uppsatsen och läsförståelsen. Båda var otroligt lätta och extremt svåra på samma gång. Så vågar inte ens gissa hur det gick. Jag fick i alla fall käka vindruvor och gifflar sammanlagt typ sex timmar under skoltid och det kan man ju bara inte klaga på. Jag har bestämt gymnasievalen nu, Kungsholmen blir högst upp, linje kan ni ju gissa om ni vill. Imorn ska jag skicka in ansökan och sen är det bara plugga järnet och lite till. Igår red jag Corlanda, sjukt jobbig häst måste jag säga. En skumpmaskin och en sån där man helst undviker att sadla, i alla fall om man heter Sigrid och är en mesig jävel. Men några knappar ska jag väl kunna hitta innan jag blir mos. Idag hade jag franskaprov och det gick förvånandsvärt bra, särskilt eftersom att jag var inställd på ett F(eller okej riktigt så dålig är jag inte). Men massa verbskit, böjningar, negationer, osv osv är inte kul att behöva trycka in i skallen. För några timmar sedan såg jag även sista avsnittet av Skins sösong 2, och jag kunde knappt hejdå tårarna. Sanslöst bra. Men nu insåg jag precis att det är måndag tisdag och klockan är 00.02 och att jag förmodligen inte hinner skriva mer, så jag säger howdy folks och vi ses väl snart!
 
-Sigrid

I need these...
2013-02-09 | 22:39:00

 
Blev totalkär i de pastellrosa Dr Martens kängorna när jag satt och läste bloggar imorse, de är högst upp på min prioriteringslista just nu haha! Men skulle jag få tag på ett par skulle jag bokstavligt talat bo i dem när dagarna blir varmare. Har nästan aldrig rosa på mig men dessa var ju bara oemotståndliga... Och sen kjolen från american apparel, har faktiskt aldrig kjol, har inte gillat att ha det sen jag var typ 6 år. Men den är ju ändå så sjukt fiiiin, så jag får väl börja återinföra kjol i min garderob, måste i alla fall ha den. Punkt.

Aspirantlägret
2013-02-03 | 20:41:10

Hej igen! I fredags blev jag frisk och gick tillbaka in i vardagen och alla rutiner, men hur många gånger jag än funderade på det hann jag aldrig skriva ett inlägg om att jag åkte på läger, igen. Det var fre-sön med konfan den här gången, aspirantläger någonstans långt ute på ekerö.
 
Det var nog det lärorikaste lägret jag varit på hittils, fick så otroligt mycket kunskap och tankeställare om hur man ska vara en bra ledare och uppföra sig m.m. Vi blev  t.ex. indelade i grupper som vi skulle göra lekpass med, mediterade och målade från vårt undermedvetna, skriksjöng fult i rummet utan en aning om att ledarna hade möte utanför, såg på skräckfilm ihopträngda framför en iPad mitt på ljusa dan, hade andakt i kapellet, och jag lärde faktiskt känna en bunt nya personer åtminstone lite bättre.
 
Det var en fin helg, precis som varenda konfaläger. Och jag tycker att det är så underbart att umgås med alla dessa personer. Men om tre veckor är det dags för Idre och jag kan knappt förstå att jag snart ska dit igen..... ♥
 
 
Hört denna hela helgen: