Första skoldagen
2013-08-20 | 20:04:28

Shit vad jag har kännt inför denna dag. Rädsla, glädje, oro, ångest, längtan. Och nu har den passerat. Var skitnervös hela gårdagskvällen och morgonen, hade världens ångest efter jag mött Linda, Jessika och Emma vid frihemsplan och  medan vi promenerade till skolan. Det var ändå, trots min negativa inställning, en häftig känsla att komma in där och veta att det är där jag ska spendera mina kommande tre år.
 
Först var det då samling i aulan 09.00, rektorerna hälsade välkommen och pratade lite om skolan. Blev lite lätt panikslagen när de ropade upp klasserna och sa att eleverna skulle ställa sig upp och gå ut ur aulan med sin klass, och min klass var först. Lite smått läskigt att resa sig upp lite sådär lonely och gå ut. När jag kom ut och såg min klass var det första jag tänkte: Jävlar vad alla är långa! Såg verkligen inga korta människor och kände mig bokstavligt talat som en dvärg. Vi är typ 17 killar och 15 tjejer och bara 4 st som inte har gått på AF. Sedan gick vi till klassrummet, fortfarande lite lätt panikslagen, där vi slog oss ner och fick massa information. Vi hade även upprop och "speeddating". Alltså att alla satt som en ring i klassrummet två och två och sedan roterade man och pratade med någon ny i fvå minuter. Det var jättetrevligt och kände att jag började få lite grepp om folk i alla fall.
 
Vi hade även en liten paus då vi stod utanför klassrummet och började prata med massa folk, alla var verkligen jättetrevliga och där släppte min nervositet haha. Sedan hade vi lite mer info med vår körlärare och sedan hade vi typ en timmes rast innan lunchen då man fick göra vad man ville. Vi kollade våra skåp, fick underskåp dock. Gick runt med fyra människor som var jättesnälla och vi bestämde oss för att lokalisera alla våra klassrum så vi gick typ på upptäcksfärd i skolan, hittade alla salar och kollade in cafét, vilket var väldigt roligt!
 
Sedan åt alla lunch, det var också trevligt och alla klasser höll ihop och satt med varandra. Så där satt vi ett tag tills alla hade ätit upp och sedan ville vi hitta på något efter. Det slutade med att nästan hela klassen gick til kronobergsparken för att kolla var den låg eftersom det ska vara nån slags picknick där imorgon. Vi körde även lite typiska "lärakänna-lekar" i typ en timme, det var verkligen roligt att folk ville vara med på det och jag tror verkligen att det här kommer bli riktigt riktigt bra!

http://www.kungsholmen.info/graphics/pictures/2854_full.jpg
Random bild från google.
KommentarerNamn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback