Så jäkla effektiv
2013-08-31 | 22:28:06

Men hej! Har egentligen nästan inte gjort något av det jag faktiskt hade tänkt göra idag, men har faktiskt köpt en KJOL och det är väl tillräckligt duktigt. Har alltså spanat på en AA-kjol i ca 1 år och idag tog jag tag i saken och gick och köpte den. Sista exet dessutom, 430:- gick den på. Notera även att jag inte gillat att ha kjol på ungefär 10 år, är verkligen en byxmänniska, men nu känns det som att jag faktiskt borde ta och ändra på saken för kjol ÄR FINT JU. Känner mig bara så jäkla obekväm i det. Men nu är jag glad, bestämt outfit till insparken, taggad till tusen, bakat äppelpaj, sett på morden i midsomer och annat oviktigt. Det viktiga som läxor och födelsedagspresent till min moder får jag väl fixa imorgon istället. Nu ska jag lyssna på Håkan och slockna. Adjö!

Oh wow that's so deep
2013-08-29 | 23:20:40

Hejsan bloggis, och bloggläsare om det nu finns några. (Känner mig nu tvungen att berätta att jag känner mig pyttelite rädd när jag tänker på att folk faktiskt läser det jag skriver).

Har i alla fall haft en skitbra vecka! Det började med internat med klassen i måndags, vi lekte, badade(!!!!!!!), lägereldade, sjöng en massa och lärde oss fruktansvärt löjliga danser som jag dör lite av att bara tänka på. Men vi hade väldigt roligt och det är ju det vi kom dit för! (Tror jag).

Så kom vi hem i tisdags, planerade karneval igår och jag i princip skrattade mig igenom hela den här dagen. Kanske beror på att vi jobbade med bråktal idag på matten vilket ibland känns som det enda jag kan. Ooooch fick just reda på temat på insparksfesten och ni anar inte lättnaden jag känner just nu efter att a hört rykten om annat oroväckande...

Har sovmorgon imorgon till 0950 så ska nu alltså lyssna på lite fin musik innan jag förflyttar mig till ett mer omedvetet stadium, så avslutar härmed dagens uppdatering med några fina bilder. Hej.Fyra dagar
2013-08-23 | 23:54:00

Några random bilder jag fotat denna sommaren i Skåne.
 
Hejsan vänner! Jag har haft fyra underbara dagar på gymnasiet. Det är så galet när jag tänker att det bara var fyra nätter sen jag låg i min säng med fjärilar i magen och kaos i huvudet. Jag var så fasansfullt nervös, och nu har det gått typ 100 timmar men det känns som en månad.
 
Jag har fått massa nya vänner, nya intryck och förväntningar, och dessutom känner jag mig för en gångs skull motiverad till allt. Har så mycket roligt som väntar i höst, karnevalen, insparksfesten, konserter med klassen, och inte minst jordanienresan med konfan, osv. Det känns verkligen som ett nyt liv, och allt detta av att bara börja gymnasiet. Alla lektioner har hittils varit roliga och jag kämpar på och hoppas att kunskapen jag hade när jag gick ut nian snart ska komma tillbaka till mig. Lärarna känns plötsligt pålitliga och skolan känns som så mycket mer än en skola. Just nu är det en plats där jag trivs, och jag hoppas att det kommer hålla i sig länge länge.
 

Amen tjena
2013-08-21 | 23:11:03

Nu blir det typ hundraåttio bildlösa inlägg. Kanske borde ändra textstorleken så det blir roligare att läsa?
 
Iaf skoldagen idag var jättemysig! Vi fick bl.a. träffa våra faddrar som var hur gulliga som helst, vi gick en rundtur i skolan, hälsade på elevkåren, tog foto till matkorten osv och fick våra inloggningslösenord. Vi skrev även brev till oss själva(kommer ju få brev varje dag när jag blir vuxen med tanke på hur många gånger jag gjort detta) som vi kommer få när vi tar studenten. Har fått mycket fler vänner de här två dagarna än vad jag någonsin kunnat tro, alla är trevliga och rätt sociala och jag tror vi kommer fungera alldeles utmärkt tillsammans! Efter skolan hade alla ettor en picknick i kronobergsparken, vi gjorde en tävling och minglade runt typ.
 
Imorgon läser vi från schema och börjar dagen 0820 med 1,5 h matte. Kul. Vi har även första körlektionen, känns något nervöst eftersom typ alla är från musikklasser och jag pånågot sätt får för mig att de ser ner på en lite grann. Obs kan ju dock vara inbillning. Imorn får vi alla böcker och då befinner sig även alla 2:or och 3:or i skolan så det blir full rulle.
 
Skolan känns bra.
Livet känns bra.
Allt känns bra.

Första skoldagen
2013-08-20 | 20:04:28

Shit vad jag har kännt inför denna dag. Rädsla, glädje, oro, ångest, längtan. Och nu har den passerat. Var skitnervös hela gårdagskvällen och morgonen, hade världens ångest efter jag mött Linda, Jessika och Emma vid frihemsplan och  medan vi promenerade till skolan. Det var ändå, trots min negativa inställning, en häftig känsla att komma in där och veta att det är där jag ska spendera mina kommande tre år.
 
Först var det då samling i aulan 09.00, rektorerna hälsade välkommen och pratade lite om skolan. Blev lite lätt panikslagen när de ropade upp klasserna och sa att eleverna skulle ställa sig upp och gå ut ur aulan med sin klass, och min klass var först. Lite smått läskigt att resa sig upp lite sådär lonely och gå ut. När jag kom ut och såg min klass var det första jag tänkte: Jävlar vad alla är långa! Såg verkligen inga korta människor och kände mig bokstavligt talat som en dvärg. Vi är typ 17 killar och 15 tjejer och bara 4 st som inte har gått på AF. Sedan gick vi till klassrummet, fortfarande lite lätt panikslagen, där vi slog oss ner och fick massa information. Vi hade även upprop och "speeddating". Alltså att alla satt som en ring i klassrummet två och två och sedan roterade man och pratade med någon ny i fvå minuter. Det var jättetrevligt och kände att jag började få lite grepp om folk i alla fall.
 
Vi hade även en liten paus då vi stod utanför klassrummet och började prata med massa folk, alla var verkligen jättetrevliga och där släppte min nervositet haha. Sedan hade vi lite mer info med vår körlärare och sedan hade vi typ en timmes rast innan lunchen då man fick göra vad man ville. Vi kollade våra skåp, fick underskåp dock. Gick runt med fyra människor som var jättesnälla och vi bestämde oss för att lokalisera alla våra klassrum så vi gick typ på upptäcksfärd i skolan, hittade alla salar och kollade in cafét, vilket var väldigt roligt!
 
Sedan åt alla lunch, det var också trevligt och alla klasser höll ihop och satt med varandra. Så där satt vi ett tag tills alla hade ätit upp och sedan ville vi hitta på något efter. Det slutade med att nästan hela klassen gick til kronobergsparken för att kolla var den låg eftersom det ska vara nån slags picknick där imorgon. Vi körde även lite typiska "lärakänna-lekar" i typ en timme, det var verkligen roligt att folk ville vara med på det och jag tror verkligen att det här kommer bli riktigt riktigt bra!

http://www.kungsholmen.info/graphics/pictures/2854_full.jpg
Random bild från google.

De sista timmarna
2013-08-19 | 00:57:00

Hallå människor! De senaste dygnen har varit rätt trevliga. I fredags skulle alltså jag, Stina. Jessika, Rebecca, Emma, Lukas, Niklas, Filip och Stefan äntligen genomföra tältningen vi har pratat om hela sommaren. Efter mycket om och men slutade det med att vi slog upp tälten på Emmas tomt i hennes kolonilott, vi levde verkligen ett vildmarksliv! Eller inte, men det var mycket praktiskt och mysigt att sitta i en stuga istället för i en mörk skog. Vi käkade pizza, snackade om allt och alla samt vräkte i oss godis, kakor och cheeseballs. Vi gick också på flera äventyr i den mörka skogen och hamnade tillslut i våra sovsäckar i tälten runt klockan 6. Jag sov bara två timmar, men har i alla fall sovit i tält för första gången i mitt liv! Sen gick vi upp, åt frukost och jag, Emma, Lukas och Filip spelade kort i vad som kändes som hundra år medan de andra låg kvar i tältet och dog. Sen åkte vi hem runt 15-tiden.
 
När jag kommit hem var jag faktiskt inte så trött som jag trodde. Jag stannade uppe och kollade på midnattsloppet som bland anant går förbi utanför våra vardagsrumsfönster, alltid riktigt roligt att se alla som är utklädda! Även fast det var ovanligt få sådana i år :(. Jag sov 14 timmar och idag har jag varit hemma, bakat kladdkaka och kollat på TV. Imorgon ska jag ut och prova klädlyckan igen, kaske kommer hem med ett och annat plagg ändå. Och sedan börjar skolan 09.00 på tisdag. Dör lite av nervositet men jag försöker att förtränga det nu de sista timmarna av sommarlovet.
 
Känns faktiskt lite coolt att man kan få till detta med hjälp av endast en penna(sitter som berget). Har en bra tröja på mig dessutom.

What a lovely day
2013-08-15 | 22:10:39

Detta är ett sånt där fint inlägg utan bild. Tilia vill läsa sådana tydligen. Ingrid också enligt Tilia. Så här får ni. GUD VAD FINT DET BLEV. Usch.
 
Hej kära vänner. Idag var jag i stan med min syster och kollade på kläder. Hade laddat upp med presentkort på både American Apparel och Urban Outfitters +(!) 15% rabattcheck på UO och 500 spänn i plånboken. Glad som fasen taggar jag inför detta moment av total eufori som uppstår när man är där inne i affären bland alla  sina älsklingskläder. Jag går ut från Urban tomhänt. Ser jag nåt jag verkligen vill ha? Njaeekfdljsösa.... Ser jag nåt jag vill ha som är alldeles för dyrt och helt klart värt mindre? Jaaajskfhklelewöfd.... Köper jag något trots att jag faktiskt för en gångs skull är ganska rik och har en rabattcheck som går ut 31:a augusti? Nejsjkhfklfhkla.... Värdelöst. Bittert. Går vidare till AA och hittar inget där heller, fasen jag skulle ju handla! Går i alla fall in igen och kommer ut med en fin tröja som jag inte såg första gången, but still.
 
Detta händer mig alldeles för ofta.
 
Hejdå.

Går det för fort eller är jag bara efterbliven?
2013-08-13 | 01:39:13

Hej. De senaste dagarna sen jag kom hem från Skåne har jag verkligen inte gjort något vettigt över huvud taget. Jag fikade med några tjejkompisar i onsdags men utöver det har jag mest varit hemma och kollat på True Blood, typ varje dag. Legat uppe halva nätterna och stirrat upp i mitt tak, försökt komma fram till saker utan att egentligen veta vad. Men idag kom jag faktiskt ut och hade ännu en skräckiskväll med massa godis tillsammans med några vänner, behövdes.
 
Det är höst. Jag tycker det oavsett om det bara är mitten av augusti och fortfarande sommarlov. Det är kallt, det blir mörkare fortare, det är mörka färger i skylfönstrena, det luktar höst och det känns som höst. Och jag vet inte vad jag ska ta mig till. Det känns som att det bara var några få veckor sedan vi var på klassresa, ändå var det i slutet av maj och om en vecka börjar jag gymnasiet. Vad har hänt? Varför går tiden så mycket fortare när man fär en gångs skull vill att den ska gå långsamt? För första gången i mitt liv känns sommarlovet inte som ett lov, utan bara en kort liten andningspaus mellan terminerna. Det är ganska sorgligt.
 
Idag fick jag mitt brev från Kungsholmen. En. Vecka. Kvar. Sen gäller det. Allvarligt? Ska JAG börja gymnasiet? Nu? Jag ställer mig frågan hur jag kom hit och jag har ingen aning. Men det känns väldigt otroligt skitbra. Bra bra bra känns det, så in i helvete. Nu vänder jag blad på riktigt, börjar på ett nytt kapitel som förhoppningsvis kommer slå det gamla med mycket mer än bara hästlängder. Kanske är det nu jag kan bli lycklig på riktigt. Hoppas kan man ju i alla fall.
 
Har nog dessutom tillslut kommit fram till vad jag vill göra i höst med alla mina aktiviteter. Jag har en plan som någonstans i min fantasi kommer att fungera, och långt inuti mig känner jag att jag vill och att jag gör rätt.
 
Det känns som att allting kommer bli så bra nu till hösten, och förhoppningsvis är det mycket mer än bara en känsla :). Men hejdå so long så ses vi någon annan gång.
 

Någon dag kanske
2013-08-03 | 01:13:22

Jag trodde jag var så säker på vad jag ville, att jag hade fattar rätt beslut. Att det var just det som skulle göra mig lycklig, att jag inte ville något hellre. Men nu börjar jag tvivla. Min sport, ridsporten, som gör mig lyckligare än få saker. Men det krävs mycket slit, hårt arbete, tid, pengar och ork för att kunna hålla på med hästar, och jag vet inte om jag räcker till. Kanske är det dags att släppa taget? Jag vacklar fram och tillbaka mellan känslorna, nyss var jag ju så säker på allt. Aldrig mera ridskola, hitta medryttarplats och helst av allt börja rida Där med mina vänner, men nu vet jag inte längre. För att det ska funka måste jag ge upp så mycket annat av mitt liv och jag är inte övertygad om att det är priset jag vill betala.

Kanske är det här det tar slut, kanske är det här det är dags att sätta punkt, dra ett streck och gå vidare? Kanske är det härmed slut med ridningen för min del. Det gör så fruktansvärt ont i mig av att skriva de orden, någonstans känns det så sant. Jag vet ingenting om någonting längre känns det som, hur ska jag kunna göra sådana här beslut utan att göra fel...