När något känns så rätt
2013-04-27 | 16:13:36

Hallå. Har precis bakat rabarberpaj och forsätter drunkna i plugg, men behöver faktiskt för första gången på många många månader inte bry mig. Jag vet ju till 99,999% vart jag ska börja gymnasiet i höst och jag vet att jag kommer komma in där, långt över gränsen. Igår var jag och kollade på min systers klass soaré, på min framtida skola. Och känslan av att gå in där och veta att det är just där jag kommer tillbringa min gymnasietid...nästan obeskrivlig.
Har sista månaden framför mig med min kära klass 9a, sedan har jag hela långa sommarlovet(som jag faktiskt inte är såååå taggad på just nu), och i slutet av Augusti står jag där första skoldagen. Jag har nog aldrig längtat så mycket efter gymnasiet som jag gör just nu, och det känns så jävla rätt. Hur skulle jag någonsin kunna gå på en annan skola än just den? Det känns så självklart, jag har valt rätt. Och det kommer bli så himla bra, det är jag säker på.
 
©

Helgen
2013-04-21 | 22:46:37

Hallå människor. Sitter på mitt rum, lyssnar på fin gitarrmusik och karvar mig långsamt igenom geografiläxa och en franskauppsats om Jeanne d'Arc som ska lämnas in i morgon. Har ganska svårt att förstå att den här veckan i princip är slut och att alla mina post-it lappar har ersatts av nya. Övade med kören igår morse/förmiddags i tre timmar, vi åker ju faktiskt till Krakow om lite mer än två veckor så det är ju bäst att låtarna sitter stenhårt, vilket det igår visade sig att de inte gjorde. Drog efter det en sväng till skolans öppet hus där vi mest satt i klassrummet och kollade på filmer vår klass gjort under åren. Tog även en prommis till Beyond Retro, och senare på kvällen drog jag mig iväg till Vår Teater. Kulturnatten, ni vet, och vi skulle visa upp en trailer för vår pjäs Coraline. Det gick överförväntan bra trots att vi improviserade det mesta. Träffade massa folk jag inte mött på många år, ganska intressant haha.
 
Imorse drog jag mig som vanligt till stallet och red lektion på Figo. Gick bra även denna gång men dock inte lika bra som förra veckan. Ska ju inte skylla på något men var överlag bara okoncentrerad, hade ont lite överallt pga träningsverk och svettades som en gris eftersom jag inte riktigt insåg att det idag för en gångs skull var en varm vårdag. Befann mig på KU också nu ikväll eftersom det var jag, Eleonora, Julia och Vilma som höll i det denna gång. Vi hade ett filmquiz och godsaker att äta, så dom som inte kom kan ju känna sig jävlig bittra(ej ironisk). Så nu befinner jag mig alltså här, med nästa veckas läxor snurrandes omkring mig och inser långsamt hur lite av den här terminen jag egentligen har kvar.
 
Gonna miss those guys, a lot.

Woop woop heho aaah
2013-04-19 | 17:00:00

Inte för att skryta eller något, men jag kom in på alla mina 15 val(okej förutom ett enda märkte jag nu). Ibland lekar livet, och jag känner mig ungefär så här just nu:
 
 
Nu ska jag baka chokladbollar.

Den där Zimmer
2013-04-15 | 23:09:49

Hans Zimmer. Har funderat på om det egentligen finns någon som gör bättre musik än vad han gör. Och nej, jag kom inte på en enda. Cause this guy's a freakin' genious. Skojar inte. Känner mig lite som att jag är med i en film(kanske för att han gör filmmusik men whatever), flyger över gränslösa fantastiskt vackra landskap och att tiden är oändlig, när jag lyssnar på hans (ska man kalla det) kompositioner(?). Liksom lyssna och njut, och förlora er själva för ett ögonblick. Själv svävar jag högt högt högt.
 
 
 
 
 
 
Bara några av hans fantastiska skapelser, lyssna och njut mina vänner. Lyssna och njut.

Nämen tjena
2013-04-15 | 22:36:00

Hallådär hallådär. Har idag påbörjat min otroligt överfulla och hektiska vecka, helt ok hittills faktiskt. Väntar mig dock bara värre. Imorgon blir det nationella i samhällskunskap = tillåtet bullätande på lektionstid, sämre kan man ju ha det! Sen är det även aspirantträff som gäller, tror faktiskt att det är vår sista, eller iaf näst sista. Lite trist men ska bli himla roligt att bli ledare! Kan även passa på att tillägga att jag red Figo -som jag nu kan konstatera helt klart är min favorithäst att rida på ridskolan- igår på lektionen. Majgad, wonderful horse. Gick så sjukligt bra och knapparna liksom fanns där redan från start! Märker verkligen hur man utvecklas och förändrar av att rida olika hästar, red ju Figo för några månader sedan och nu efter att ha ridit två helt andra hästar emellen märker jag skillnaden något enormt. Härligt härligt, nu ska jag sova och hoppas vara tillräckligt levande imorgon. Adios!
 
Min gamla datorskärm som jag har stående på skrivbordet(vetefan varför) får agera anslagstavla sålänge.

Lite kreativt typ
2013-04-13 | 21:01:45

 
Hallådär! Suttit och ritat i några timmar och fyllt på lite i min sjukt fina lilla bok ↑ som jag fick i julklapp. Jag fyller den med texter och teckningar som ploppar upp i mitt huvud, blir ju trevligt att kolla i om några år haha. Greppade mina tuschpennor tidigare idag och bestämde mig för att skapa någonting, har nästan lite dåligt samvete över att jag aldrig använder dem... och lejonet i blyerts började jag med igårkväll/natt. Lite kul sådär. Nej men, fick inte mycket gjort i pluggväg idag vilket egentligen var ganska dumt eftersom det händer så sjukt mycket nästa vecka, bland annat öppet hus i skolan, extra körövning, kulturnatten som min teatergrupp ska vara med på, gymnasieantagninsbesked, SO-nationella, aspirantträff osv. Grubblar fortfarande över hur jag ska hinna med allt....

Mobilion
2013-04-10 | 22:59:00

Min kära iPhone 4 tog ju sig ett dopp i skoltoaletten här om dan och är sedan dess relativt död. Igår vågade jag mig på att koppla in den med laddaren i väggen och till min stora förvåning startade den, vibrerar, och låter som vanligt. Problemet är dock att skärmen är kolsvart och det går ej att ringa till telefonen(kan ha att göra med att den inte är helt upplåst vilket ju givetvis är lite svårt). Det riktigt konstiga är att skärmen går att trycka på fastän det inte syns någonting, lyckades tillexempel ta flera foton genom att gissa mig fram, vilket jag sedan kunde konstatera fungerade när jag kopplade in den i datorn och till min stora glädje fann alla mina bilder där. På något vis har det varit en enorm lättnad att gå utan mobil sedan i måndags och det enda jag har stört mig riktigt mycket på är att inte kunna se vad klockan är. Men nu börjar min telefonabstinens växa sig ganska stor och jag lär få det fixat inom några dagar. Men det slår mig hur beroende man egentligen kan bli utav ett så litet elektroniskt föremål som en telefon, och hur fri jag har kännt mig utan en.
 

Onsdag
2013-04-10 | 22:55:13

Har vräkt i mig chokladbollar i några timmar nu, intalar mig att jag är sugen fastän jag är proppmätt. Standard. Säger nästan varenda dag jag går hem från skolan att "nu nä, nu ska jag allt ta och baka chokladbollar när jag kommer hem", varpå mina vänner nickar och håller med "mm vad gott". Det slutar 9 gånger av 10 med att jag inte bakar. Men idag var en såndär gång där jag faktiskt drog fram alla ingredienser och slängde ihop ett kladd, som jag nu mår något illa av.
 
 
Slutade även relativt tidigt idag, min tidigaste dag på hela skolveckan faktiskt, 14.15. Dock inträffar detta bara varannan onsdag. Pallrade mig också iväg till teatern och övade inför kulturnatten den 20:e april som vi ska uppträda på. Samma dag som jag har extra körträning inför Krakowresan och öppet hus i skolan, bra tajming där! Och nu sitter jag här nästan elva på kvällen, utan att knappt ha öppnat engelskaboken inför provet imorgon, men jag gör lite som vanligt och tänker att jag tar det lite som det kommer. Kan ju inte skada allt för mycket.

Typ den mest omtumlande dagen på länge
2013-04-08 | 16:30:00

Gick till skolan idag, första dagen efter lovet, utan en aning om vilken omtumlande dag det skulle komma att bli. Jag fick reda på att jag fick A på alla moment i svenska nationella och var minst sagt i chock efter att fått reda på något jag inte ens vågat hoppas på. Strax efter det kom nästa chockmoment - beskedet om fysiknationella. A, 40/43. J.a.g.d.ö.r. Vad hände där liksom? Svävade på moln genom en brandövning ända fram till sista lektionen då jag lite sådär spontant fick för mig att gå på toa, och givetvis tar sig min lilla mobilio ett dopp, just då, just där. Den ligger nu nergrävd i en påse med ris, eftersom jag läste i något forum att det var bra, måtte det funka, den är nämligen än ganska död. Några minuter senare kom en frustrerad samhällslärare in i bildsalen och klagade över att få 100 prov till att rätta, eftersom vi blivit tilldelade Samhäll som ämne i SO-nationella. Hejjagorkarintevemvillmignåtont? Var deppig, arg, förtvivlad, ledsen, panikslagen på grund av min telefon, men det såret läktes när jag kom hem, loggade in på gymnasieantagningens hemsida och såg betyget för kungsholmenprovet. 19/20. Jag hoppade i taket av glädje.
 
Berömmer mig själv med en geisha(som nu är slut för länge sedan). Underbara dag.

Så var det söndag igen
2013-04-07 | 14:36:30

Tjenamors! Har "nyss" kommit hem från stallet och dagens ridlektion. Red Leo som jag hade gissat och det gick förvånandsvärt bra. Det var alltså hoppning på schemat idag och jag tror inte att jag har hoppat på flera månader, så riktigt taggad var jag iaf. Trodde att Leo skulle vara lika seg som vanligt men uppenbarligen tycker han att det är roligt att hoppa eftersom jag nästan fick anstränga mig för att få honom att inte galoppera när vi skulle trava. Riktigt roligt var det alltså, tycker jag lärde mig någonting och slipade på kunskaperna. Vi hoppade samma bana två gånger och det gick finfint båda gångerna!
 
I slutet hade vi lite tid över så vi övade på klacksparkar. Vi brukar alltid hoppa av hästen med klackspark vilket jag fortfarande efter alla dessa år är vädligt dålig på. Grejen är den att man ska hålla händerna på vulstret, den tjocka delen där fram på sadeln, och så ska man ta sats , luta sig ner och liksom ställa sig vågrätt längs hästens rygg utan att vika armarna, lite som en armhävning. Och så samtidigt ska man slå ihop hälarna så det låter som ett klack typ, och sedan svinga sig ner på vänster sida och sitta av. Ja ni hör ju, lite svårt är det allt...
 
Gjorde en otroligt fin liten bild:
 /Sigrid
 
 

Loppis
2013-04-06 | 20:49:13

Ledsen för kassa bilder, men mobilen fick duga.
 
Idag hade min klass alltså loppmarknad för att samla in pengar till vår klassresa. Vi stod där i mer än fem timmar med 6 fulla bord och två stora presseningar, och vi fick sålt det mesta faktiskt. Det var mycket roligare än jag hade väntat mig, särskilt att stå där och försöka tvinga folk att köpa vad som egentligen inte är något annat än skräp, och extra kul när någon låter sig övertalas. Det kom t.ex. två fullgubbar som köpte en resväska med bara ett hjul som de sedan drog runt varandra i, mycket underhållande. Vädret var perfekt, vi fick in en hel del pengar och det var helt enkelt en väldigt rolig dag med min kära klass!

Nya armband
2013-04-05 | 16:10:24

Satte mig och knöt/flätade lite nya armband imorse, vilket jag blev väldigt nöjd med! De två längs till vänster har jag gjort nästan exakt likadana förut men jag gillar dem så bestämde mig för att återanvända just den kombon. Armbandet näst längs till höger är sen i höstas men har inte haft det på mig på flera månader, och det längs till höger är helt nyuppfunnet. Blev lite coolt tycker jag iaf.
 
Har inte hänt särskilt mycket sen jag kom hem från Skåne, försöker mest hinna göra alla läxor och vila ut mig såklart, har varit så sjukt stressigt de senaste veckorna så lite lov har jag allt behövt. Imorgon ska vi ha loppis med klassen på medborgarplatsen, har just nu 3 kassar med grejer och har ingen aning om hur jag ska klara av att bära allting. På söndag är det hoppning på ridskolan, har inte hoppat på vad som känns som flera månader så det ska bli kul att få slipa på de kunskaperna igen, särskilt eftersom jag faktiskt ska på hopplägret på karlshem i sommar. Är lite orolig för att komma dit och vara sämst haha...

En mölla
2013-04-02 | 21:32:34

Foto: Jag |  Canon eos 450d + Canon EF 55-200mm/4.5-5.6 II usm
 
Knäppte den här bilden för några timmar sedan när solen höll på att gå ner, och nu är det tyvärr kolsvart. Imorgon åker jag från Skåne hem till Stockholm igen, skönt men ändå lite tråkigt. Det är så mysigt att sitta i hus långt ute på landet med knarrande trägolv och bjälkar i taket, fastän våren med de kala träden och bruna marken är rätt ful utanför fönstret. Men det är faktiskt bara två månader kvar till det är juni och sommarlov, och även om jag verkligen inte längtar efter att gå ut nian och att klassen splittras så finns det inget bättre än sommaren. Har inte lyssnat på annat än peppiga sommarlåtar, som jag drogat i så många år, de här dagarna. Karlshem i slutet av juni med så bra personer går ju verkligen inte att inte längta till. Och så ska ju jag och kören till Krakow också, vilket dock är i maj, men det blir himla spännande. Ganska meningslöst inlägg, men what to do, behövde något att skriva till bilden.

Pank men nöjd
2013-04-02 | 18:10:00

 
Åkte in till Väla i förmiddags för lite shopping och kom hem för ett tag sen med de två grejer jag var på jakt efter. Fick i mig en ikealunch också, sååå gott! I alla fall, det fick bli en vår/sommarjacka från Zara i typ något slags jeanstyg med lite mönster på. Och så slog jag till på ett par Ray Bans som visserligen kostade mig skjortan men som är himla fina. Har spanat på dem ett tag och har faktiskt aldrig ägt ett par vare sig snygga eller dyra solglasögon, så jag tyckte att jag kunde unna mig det :)

Mums
2013-04-01 | 18:05:10

Foto: Sigrid Lindblom © | Canon eos 450d + Canon EF 50/1,8 II
 
Alltså ååh, åt just världens typ godaste middag. Mätt som en jagvetintevad. Är alltså i Skåne nu i mitt sommarhus och här kan man väl inte precis säga att våren har kommit heller. Ungefär lika kallt som hemma i Stockholm och det enda som avslöjar att det inte är vinter är väl solljuset som just nu påminner mig om en typisk eftermiddag i juli. Min fotolust väcktes i alla fall för några dagar sedan, den försvinner liksom under vintermånaderna då det ändå oftast är för mörkt för att fotografera utan stativ och iso på typ 10000000000. Men jaja, nu ska jag kolla klart på the vampire diaries och förmodligen ta en liten promenad. :) /Sigrid