Vi
2012-05-31 | 18:09:35

Jag älskar min klass förjävligt mycket. Nästan sådär väldigt mycket att det gör ont bara vid tanken på det om ett år inte kommer vara vi längre, det kommer inte finnas något "oss". Efter allt vi varit med om tillsammans, alla bråk och gräl, alla nya lärare och rektorer. Men också alla underbara stunder, alla gånger vi skrattat tillsammans, och alla gånger vi kramat och high five:at varandra efter ett prov. Många har slutat, många har börjat, och tillslut har vår klass blivit så perfekt.

 

Jag klagar nästan varje dag på vår skola, att det finns så mycket som skulle behöva ändras, så många lärare som "borde" sluta, så mycket som är fel. Men så här precis i slutet av terminen när man för en gångs skull kan fokusera på annat än läxor och prov, ja då ser man plötsligt skolan ur ett annat perspektiv än man gjort resten av året. När alla är sådär somrigt lyckliga och glada, då glömmer man för en stund bort alla brister, och nu känns det nästan lite jobbigt att behöva gå på sommarlov.

 

Det finns mycket dåligt med min skola, många elever och lärare som jag inte alls kommer överrens med och för att inte tala om de vidriga lokalerna. Men vad som än händer och vad alla än säger kommer det alltid vara min skola, och jag älskar den.

 

Vårkonsert
2012-05-30 | 21:33:59

Idag så hade vi i frivlligkören den årliga vårkonserten i skolan, temat var jorden runt(fast vi stannade rätt mycket i Afrika haha...). Det var jätte trevligt och roligt, fast fick världens migrän anfall ca 1 timme innan konserten, som tur var märkte jag det i tid och hann ta tabletter osv så det var inte så farligt sen. Bara några timmar innan konserten frågade min musiklärare mig om jag ville hjälpa en kille i nian och sjunga en låt eftersom han inte kom upp till de högsta tonerna, så det var lite nervöst eftersom jag var tvungen att lära mig den jättefort men det gick helt awesome! :)


Programmet(tror jag i alla fall):

Circle of life Nayeli + kör
Waka Waka -  Rebecca, Jessika, Nicole, Sindra + kör
Over the rainbow - Cissi, Stephanie + kör
Imagine - Jag, Hugo
1000 years - Olivia, Stephanie
Dans -  elevensval tjejgympa
Drive By - Gaston
I won't give upp - Aratrika
Streets of philadephia - Jakob + kör
Charlie Brown - Jag + kör
New York/Empire state of mine - Mary, Kinga + kör
Pata Pata - Gaston + kör
In the jungle - Hugo, Isak, Jakob + kör

40 jävla längder
2012-05-29 | 20:26:09

Hej.

Idag simmade jag 40 jävla längder. Kan knappt tro det själv. 40 låter så extremt mycket när man säger det. 40. 40. Fyrtio. Men nu har jag i alla fall A i simning och det kan man ju inte klaga över :). Jag har förresten bestämt mig för att börja äta minst en morot om dagen, det är ju bra för hyn så varför inte? Dessutom är det gott.

Och jag tror att jag någon gång inom en snar framtid inte kommer kunna stå emot frestelsen att färga mitt hår vitt, eller okej blondvitt. Får dock inte förknippas med fjortishårvitt. Nej men som hon i Game of Thrones, extremt ballt. vet dock inte ifall jag skulle passa i det men det är ju roligt att testa, kanske skulle bli jätte bra...?

Fast jag kommer nog troligtvis aldrig orka göra det. Nu när jag tänker efter.

The week
2012-05-27 | 21:04:01

Veckan har jag bland annat spenderat på Birka där vi var på skolansdag, ute i solen drickandes på 7-elevens gudomliga kaffecooler, framför tvsändningen av Eurovision songcontest 2012(som vi förövrigt vann, hurra för Loreen och Sverige!).Och idag red vi ut på lektionen, det var jätte trevligt och jag fick Shadow igen. Han skötte sig exemplariskt, men ibland var han hyperpigg och ibland verkade han vara fastklistrad i marken, konstig ponny. ♥

Howdie
2012-05-27 | 20:50:22

Hej vänner!
Förra veckan i matsalen berättade en kompis för mig att hon tycker att jag skriver väldigt bra och att hon blev berörd när hon läste mitt inlägg om våra lärare. Det hon sa gjorde mig så otroligt lycklig, att det som jag ändå skriver här kan ha någon betydelse för folk, och att människor faktiskt tar sig tid till att läsa. Att jag kanske berör folk, eller i alla fall de 9 läsarna som besöker min blogg dagligen. Borde kanske satsa mer på det här med deepshit-inlägg, det verkar ju som att man vinner mycket på det. Dock har jag alltid ganska svårt för att få ner mina tankar i ord, och när jag väl sätter mig för att skriva har jag glömt bort vad jag skulle berätta om.

I fredags tog min musiklärare mig åt sidan efter en lektion och sa något i stil med: "Du har sett så glad ut på sistone Sigrid". Det gjorde mig rätt förvånad, dels för att det inte är något man kanske brukar få höra från sin musiklärare, och för att jag inte har känt mig på något särksilt sätt. Men det är också något som glädjer mig otroligt mycekt, för jag vill att folk ska se på mig och inte se något annat än en jävligt glad tjej. Jag tycker till exempel att personer med ett konstant leende på läpparna är mycket mer intressanta är de som ser "neutrala" ut, fast många sådana finns det inte. Det är därför jag har bestämt mig för att det är sån jag ska bli.

På sommaren är jag i mitt rätta element, det är då jag lever, det är då jag vill le.


Sista träffen
2012-05-22 | 22:46:56

Idag hade vi vår sista konfaträff någonsin som tisdagsgrupp. Det var så klart jättesorgligt men roligt. Först åt vi tårta och pratade om konfirmationen, sedan fick vi göra ett litet prov på 30 frågor(om kristendomen alltså), ganska oeriöst och på skoj såklart(fick 29 av 30 höhö). Halv 6 gick vi upp till kyrkan och klättrade hela vägen upp till toppen av kyrktornet. Det var väldigt häftigt och utsikten var väldigt vacker, dock var det inte lika kul att bli vättskrämd när klockan ringde jättehögt precis ovanför våra huvuden haha. Sedan gick vi hela den branta vägen ner och avslutade med en fin andakt och en stor applåd för detta året.

Poängjakt
2012-05-21 | 16:02:00

Idag har vi halv-kollegium, vilket menas med att vi slutade efter lunch istället för att ha en hel dag ledigt och på så sätt får längre sommarlov. Ska upp till kören lite senare men först måste jag plugga kemi eftersom att jag har prov på onsdag IMORGON. Och ja, syror och baser är extremt tråkigt.

På kvällen gick jag till KU, det mesta av kvällen gick åt till en poängjakt. Vi blev indelade i tre lag och fick ett papper med 38 punkter på och sedan skulle man göra dessa punkter och på så sätt samla poäng, om det var utomhus skulle man fota/filma. Uppgifterna var tex "Gå krabbgång från Ku-salen till högbergsgatan", "Fota en gravsten på kyrkogården med namnet Anders", "Hjula på östgötagatan", "Bjud en främling på kaffe" och "Bygg en mänsklig pyramid"(Det var rätt många som stirrade när vi byggde en pyramig på trottoaren haha...). Mitt lag vann(såklart) och som pris fick vi en paradisask, den tog slut rätt fort..

Hoppning
2012-05-21 | 15:42:55

Tänkte berätta lite om ridningen igår, glömde helt bort att skriva inlägget. Vi hoppade alltså igår, jag hade Shadow. Vi hade 4 hinder uppställda och hoppade en bana på 6 språng(vet inte om man säger så men vi hoppade alltså samma hinder flera gånger). Shadow skötte sig exemplariskt förstås och han hoppar verkligen underbart. Vi var bara 6st denna lektionen så vi hann hoppa rätt mycket och vi fick hoppa banan 2 gånger var. Vi brukar vara runt 10 st i vanliga fall och då brukar tiden ta slut rätt fort. Sedan skrittade vi ut runt dungen. :)Otroligt fint...

Asså jag döööööööör
2012-05-19 | 21:59:39

Asså seriöst. Jag dör. Jag dör. Jag ska ha allt det där och sätta alla dom där märkena på min svarta jacka. Fyfan vad ballt jag döööööör! Ska ha. Ska ha. Ska ha!

Konfirmerad
2012-05-19 | 16:57:05

Nu är konfirmationen över och jag har kommit hem, jag fick halsband med ett guldkors, lite pengar och en tv. Jag kom till kyrkan runt klockan 13, vi repeterade, och sen började konfirmationen klockan 15. Det blev en jätte fin konfirmation och alla kändes rätt avslappnade och glada. Det känns jätte jätte tråkigt att allt är slut nu och det gick så läskigt fort. Men vi ses ju igen på tisdag då vi ska äta tårta och ha roligt. Tack finaste tisdagsgruppen!

Atlantis
2012-05-18 | 23:03:37

Så kom tillslut dagen då jag även blev beroende av Stargate Atlantis. Jag måste säga att jag nu tillslut erkänner att det på något sett är så extremt mycket häftigare än SG-1. Men har man sett alla SG-1 avsnitt kan man i princip bara hoppa rakt in i Atlantis, vilken säsong som helst, och förstå allt.

Jag har aldrig träffat någon som tycker om Stargate, förutom min syrra som är lika fast som jag, och jag blir så irriterad på hur mycket fördomar folk har, bara för att det är Sci-fi, folk som inte ens tagit sig tid att kolla på det och försöka förstå, som kanske skymtat 5 minuter och vips så vet det precis vad det handlar om. "De åker bara runt i rymden och slåss, extremt dåligt" säger folk. Men kära vänner, ni missar något otroligt. Jag låter som någon sån där läskigt insnöad typ som börjat tro på tv-serien också, och ja det kanske jag har till en viss del. Och nu kan jag omöjligen tro att vi är ensamma här i universum, haha hur kan vi vara det? Jag säger bara: ta er tid att kolla på ett avsnitt. Ett enda avsnitt, det första i säsong 1 av SG-1. Man blir inte fast med en gång men jag lovar er, efter ca 5 avsnitt är ni lika beroende som mig. Ge det en chans.

Tillslut
2012-05-18 | 10:54:54

Imorgon är det tillslut dags för konfirmationen. Det känns så otroligt konstigt att det är slut nu. Att det som egentligen var vittsen med hela året händer imorgon. Fast hela konfirmationsåret blev så annorlunda mot vad jag hade väntat mig. Jag lärde känna så många nya människor, fick många nya fina vänner och fick en helt ny inblick i kyrkan. Jag har lärt mig så mycket och det är så tråkigt att det snart är slut. Men jag kommer ju tillbaka till hösten, fast då som aspirant.


Min fina tisdagsgrupp

Farväl då antar jag
2012-05-17 | 11:23:58

Gårdagen skulle jag kunna beskriva som förvirring, vrede och bara en enorm hjälplöshet som fortfarande inte har försvunnit. Timmar av gråt och känslomässigt kaos. Vår skola är redan en enda röra och det har den varit i flera år sedan den dåvarande rektorn blev sparkad. Det är en lång och komplicerad historia som man inte ens orkar försöka förstå sig på. Sedan dess har det följt år med olika rektorer, fler rektorer och lärare sparkade och massor av elever som slutat, smart av dem att sluta när det fortfarande fanns gott om tid tycker man nu.

Igår på vår tredje lektion fick vi reda på att båda våra klassföreståndare hade sagt upp sig och inte kommer tillbaka efter sommaren. Det var jobbigt att få det beskedet, trots att jag många gånger önskat att de skulle försvinna, men nu inser jag att det också är en slags trygghet som försvinner med dem. Lektionen efter skulle vi ha biologiprov och vi var alla förvirrade och chockade, men det var ingenting mot vad vi blev när vi sekunden innan vi fick provet fick reda på att även vår NO-lärare hade sagt upp sig. Vi har redan varit med om två olika lärare i sjuan, först den ena som vi trodde var bra, men visade sig vara jätte dålig. Och sedan den andra som vi trodde var ännu bättre men visade sig vara ännu sämre. Sedan kom hon, nämner inga namn, som visade sig vara grym. Hon räddade oss, och nu ska hon sluta. Allt detta lämnar oss utan klassföreståndare, engelska lärare, musiklärare, geografilärare och NO-lärare. Vi har redan fått ett helt år bortslösat av dåliga lärare som inte kan lära ut, gapiga lektioner med lärare som gråter och kränkningar av lärare som inte vet hur man uppför sig. Tvinga oss inte att uppleva det igen, och särskilt inte när vårt sista år i grundskolan startar till hösten. Vårt viktigaste år som alltid har funnits där framför oss. Vad ska hända nu?

Det finns redan en person i vår klass som ska sluta, och jag fasar bara av tanken på hur många som också kommer att göra det. Vi som så många gånger blivit kallade för en ovanligt fin klass med en underbar sammanhållning och alla som respekterar varandra, mer eller mindre i alla fall. Jag älskar ju min klass precis som den är, och nu när vi precis ska få sommarlov och sedan börja vårt sista år tillsammans, då kanske inte alla finns kvar när vi kommer tillbaka.

Det här suger så otroligt mycket, jag önskar att jag hade fötts ett år tidigare, då hade jag sluppit all den här skiten med nya betygsskalor och oron att vår skola kommer att läggas ner under vårt sista och viktigaste år. Jag önskar att jag aldrig börjat i den här skolan och sluppit allt detta kaoset, för detta är bara förjävligt.

Andra gången i hela mitt liv
2012-05-15 | 23:11:00

Kände mig bara tvungen att fota...

Grekland
2012-05-15 | 22:36:01

Hej hej, idag hade vi idrottsdag i skolan vilket var vädlgit roligt. Idrottsdagarna brukar vara de tråkigaste på året för mig men varje vår blir klasserna 4-8 indelade i olika länder och sedan räknas resultaten i alla grenar och den som har högst vinner. I år var det alltså vår klass som var lagledare och jag, Nicole, Nauas och Alex var lagledare för Grekland. Vi(jag) hade gjort värsta grymma flaggan och vi var grymma, jätte bra lag och trevliga och duktiga människor. Nu får vi bara hoppas att vi vinner...


Le weekend
2012-05-14 | 22:29:55

Snacka om att man blir trött på sig själv när man på kvällen sitter och skriver en labbrapport inför morgondagen och sedan inser att det är idrottsdag imorgon. Åh där slösade jag ju inte alls bort viktiga plugg minuter.

I helgen var jag i skåne och kollade på sommarhus med mina päron, kom hem på lördagen och red Shadow på söndagen. Vi var bara 5 st den lektionen och jag var så otroligt glad efteråt för lektionen gick verkligen jätte bra. Shadow var väldigt väldigt stel i början men sedan sa Torun till mig ordentligt att verkligen böja igenom honom och då vaknade jag lite hehe, så efter ett tag blev han rätt lösgjord och mjuk.

Vi skulle rida på stora millvolten med 4 bommar upplagda längs volten, alltså som ett + tecken, och så var det meningen att man skulle rida på den vita(mittersta) delen av bommen och hästarna skulle alltså kliva ljudlöst över. Där var pållen också väldigt stel i början, lyssnade ingenting utan gick bara och tryckte in bogen och vägrade gå i mitten. Men när jag sa till honom på skarpen blev han plötsligt väldigt pigg och pinnade på och gjorde för det mesta som jag sa.
Sedan skulle vi gallopera på fyrkanten och då blev han jätte pigg och rusade iväg men när jag fick samlat ihop honom blev han verkligen jätte fin, det var riktigt roligt. I högervarvet var han dock inte lika fin men jag skyller på att jag hade börjat få extremt ont i armarna.
Sedan red vi på volten över bommarna igen, denna gången utan stigbyglar, och hästen var väldigt avslappnad och det kändes som att han nästan gled fram, skumpade i alla fall inte som första lektionen jag hade honom. Formen höll i sig från galoppen också och jag kände bara: äntligen!

Förväntar mig inte att någon ska finna texten intressant utan detta skriver jag bara för att jag själv ska komma ihåg det, så ni vet.


Shadow

Tiden
2012-05-01 | 16:07:00

Foto: Jag © | Canon eos 450d


Insåg precis hur läskigt fort tiden går. Idag hade jag bestämt mig för att gå upp relativt tidigt och göra klart alla läxor jag ligger efter med. Men jag fastnade framför min bok(Revolt)där jag satt och lipade över alla som dog och insåg att klockan plötsligt var två. Kanske ingen stor grej men det fick mig att tänka till och den där konstiga existentiella ångesten kom till mig igen. Och att man sitter och läser en bok om en mardrömslik framtid gör ju inte saken bättre.  Jag tror att jag är rädd för framtiden, eller något i den stilen. Att inte veta hur allting kommer bli. Det skrämmer mig. Väldigt mycket...