Förkyld
2012-01-31 | 14:14:24

Har blivit förkyld så är hemma från skolan idag. Lite tråkigt men har ju massa avsnitt av stargate att se på så det är inte så tråkigt haha. Om jag mår bättre senare ska jag nog ta och försöka gå på konfan ändå, vill ju inte missa för mycket eftersom jag missade några gånger förra terminen också.

/sigrid

De bästa av de bästa
2012-01-29 | 21:09:09

Jag kom hem för några timmar sen från årets Orsaresa och det var ännu en av alla underbaaaaaara körresor. Jag älskar verkligen min kör, skulle aldrig drömma om att sluta där. Gemenskapen som finns är fantastisk åh gud det finns inte ord!

I alla fall, hamregården heter stället vi åker till och det är jättemysigt. I år var vi barnkören, cathrinorna och gosskören som åkte. Alla vi cathrinor sov i samma stuga, lillstugan, och det var jätte mysigt! På bussen kollade vi på Mamma Mia, jätte roligt när alla sjöng med haha. Vi kom fram runt 15.00(?) på fredan och då gick vi direkt och åt lunch innan vi packade upp allting. Sedan badade vi i poolen och hade körrövning. Den kvällen gjorde vi inte så mycket, vi satt i brasrummet och berättade lite sagor.

På lördan vaknade vi 07.00 och gick och spelade pingis vid halv 8 innan det var frukost vid 8. Efter frukosten gjorde vi oss i ordning och satte oss i bussen till skidbacken. När vi var framme hyrde vi skidor och sedan åkte vi hela dan till klockan 15.00. Vi hittade jätte många mysiga backar och det var otroligt vackert att stå uppe på toppen av berget och inte se annat än ett hav av granar täckta av ett tjockt lager vit snö, som i en saga.
När vi kom hem badade vi, åt och övade igen. Sedan när det blivit mörkt gick vi fackeltåg upp till det lilla kapellet och sjöng några låtar och hade mysigt. Sedan åt vi kvällsmat och efter det var det dags för musikaliskt utbrott! Det var jätte många som var med och uppträdde och vi höll på i hela 2 timmar och en kvart, galet verkligen. Vi gjorde massa saker tex lyssnade på sånger, hade gympa, lekte lekar osv osv. Sedan drog sig alla tillbaka till stugorna och hade roligt, vi somnade väl runt 2 tror jag.

Sen på söndan(idag) vaknade vi kvart över 8 och det var frukost vid 9. Vi övade ett tag och sedan var det dags att packa. När vi var klara med packningen gick vi till pulkabacken och var galna ett tag, sen var det lunch och sen tyvärr dags att åka hem. Bussresan tog väl 5-6 timmar men det var jätte mysigt, vi stannade vid dalahästen(som vi alltid gör) och köpte godis.

Nu är det bara att vänta ett halvår till nästa körresa, jag längtar redan!


(snodde bilderna av You, hoppas det var okej!)

En ganska rolig sak som hände i skidbacken också var när vi fick för oss att åka på den hemska blåbärsstigen. Det är en/flera stig/stigar i skogen som är ca 2 m bred, kränger hit och dit, sluttar neråt och med massa små gupp i sig. Så  klart finns det inte plats för skidorna så man kan omöjligt bromsa, har man otur hinner man ifatt sin kompis(som jag), och för att undvika en krock girar man åt höger. Jag ser liksom ett träd närma sig och inser att mitt vänstra ben kommer på andra sidan trädet och jag på den högra sidan, min skida flyger av och jag dundrar in i trädet med ett stort brak. Sedan hör jag en duns och så faller all snö i hela granen ner på mig. Så jag ligger begraven i en halvmeter-1meter djup snö med en stor snöhög över mig med bara 1 skida.
Som tur var gjorde jag mig inte så illa, lite blåmärken oh yey, tänkte mer på hur otroligt roligt det måste sett ut så jag dog lite av skratt!

/Sigrid

Dag 15 - Mina drömmar
2012-01-29 | 14:55:00

Jag vet inte riktigt vad jag har för drömmar just nu eller vad jag verkligen vill uppnå senare i livet, är lite förvirrad just nu. Har alltid tänkt att jag har velat bli veterinär och hålla på med djur, men nu plötsligt har jag börjat fundera i andra banor, se andra vägar som kanske vore bättre.
En sak vet jag i alla fall och det är att jag inte vill sitta på ett kontor dag ut och dag in, jag vill röra på mig, se nya saker, upptäcka, vara med om äventyr och spännande saker. Jag vill ha ett arbete där man aldrig kan ana vad som står framför en. Dock vet jag inte riktigt vad det skulle vara för något i sånna fall...
Jag vill i alla fall göra något stort, göra något betydelsefullt.

Men just nu vet jag som sagt inte, jag vill måste gå ut skolan med högsta betyg, komma in på en bra skola gå på en riktigt bra linje och sedan kunna göra vad jag vill. Jag tar dagarna som de kommer, och just nu får jag väl bara leva på som vanligt och se vad framtiden bär med sig.

Dag 14 - Låtar jag lyssnar på när jag är glad, ledsen, uttråkad, sur, förbannad
2012-01-28 | 13:37:00

Det får bli ett exempel på varje:

GladLedsen
Den här låten tycker jag är jättevacker, en annan slags musik men lika fin!

Uttråkad


Sur


Förbannad

Hahahah man börjar skratta iaf xp

Dag 13 - Något jag är beroende på att använda varje dag
2012-01-27 | 15:46:00

Kläder, det kan ju vara bra att använda. Eller?
Är inte särskilt beroende av någonting(skulle väl vara stargate då hehe), men att använda... nej. Är inte beroende av min mobil eller något sånt, hatar den. Vi är inte kompisar han och jag. Nej men inget särskilt faktiskt.

Vårt underbara orsa
2012-01-26 | 21:36:37

Imorgon är det äntligen dags! Körresan till orsaaaaaaa, 2 år sen senast, åh gud vad jag längtar! Orsa resan till hammregården är verkligen den bästa körresan någonsin, baden i poolen, skidbacken, och fackeltåget till kapellet tex, underbaaaart! Vi åker tidigt imorgon bitti(ledig från skolan hehehe) och kommer hem på söndag kväll, så kommer vara dött här under helgen, men ska troligtvis tidsinställa några!

Ja där har man ju åkt vilse, hahaha...

Dag 12 - En sak jag gör dagligen
2012-01-26 | 21:04:16Dag 11 - Smeknamn jag har, varför jag har den
2012-01-25 | 19:37:00

Jag har nästan inga smeknamn eftersom det inte går att göra så många smeknamn av det tråkiga namnet jag har. I min förra skola kallade många mig för Sigge, men jag kan inte riktigt påstå att jag gillar det namnet eftersom jag känner mig som en kille då haha.
Efter ett tag blev jag skit sur så fort nån kallade mig Sigge men nu bryr jag mig inte längre, iaf inte om någon bara gör det då och då. Ibland är det någon som kallar mig nåt annat typ Siggan, Siggi, Sickan och Griddie(Hahaha) hör jag lite då och då. Men de flesta säger bara Sigrid.

Dag 10 - Det här åt jag idag
2012-01-25 | 17:10:15

Det blev något fel när inlägget skulle publiceras så det får komma nu istället, det här var alltså i måndags.

Frukost: En yoghurt & en macka

Lunch: Korvstråganoff med ris

Mellanmål: En yoghurt + 1 pizzabit

Middag: Fläskkotlett med klyftpotatis

Övrigt: Jag bakade en kladdkaka! :P


Skit gammal bild, 2 år sen tror jag haha.

Söndag
2012-01-22 | 20:00:05

Hoppade ju Sunny imorse, gick rätt bra förutom att alla hästar var skit pigga och studsade runt och låtsades bli rädda för allt och alla. Men det var ganska roligt haha. Vi hann dock inte hoppa så mycket för tiden flög iväg.
Stannade kvar efteråt för att fota klass 1:en, fotade alla i ponnyklassen och några i den sista klassen. Blev helt okej bilder trots att det var mörkt ute.Jonna och Blues i hagen haha.

Dag 9 - Dåliga vanor
2012-01-22 | 14:42:00

• Jag ställer alltid in tomma flaskor och mjölkpaket i kylskåpet när jag har tömt det sista eftersom jag inte orkar ställa dem nån annan stans när jag ändå måste stänga kylskåpet igen.

• Jag tar alltid ungefär 30 bilder på samma sak och använder 2.

• Jag skjuter upp alla läxor till sista stund.

• Jag slänger alla mina kläder på min skrivbordsstol vilket gör att jag aldrig kan sitta på den, men ifall jag är i akut behov av den hamnar kläderna på golvet istället(ifall dom inte redan ligger där för att stolen är full), vilket ofta gör att jag har total kris när det gäller kläder på fredagarna.

• Jag lägger alltid min mobil i jackfickan så när jag får ett sms dröjer det ibland flera timma rinnan jag märker det xp.


• Jag sitter vid datorn alldeles för mycket, haha!

Tomorrow
2012-01-21 | 21:33:00


Imorgon är det hopplektion på Sunny, klockan 10 som vanligt. Älskar verkligen den busponnyn! Ska nog stanna och fota klass 1:en också så blir nog ingen bloggning under dagen, fyi.

/Sigrid

Nytt!
2012-01-21 | 20:51:07Har suttit hela eftermiddan och kodat om hela bakgrunden på bloggen, var egentligen inte tänkt att jag skulle göra en ny design men kunde inte hålla mig haha. Blev i alla fall jätte nöjd! Första gången någonsin jag verkligen lyckats få min kodning nästan exakt som jag vill ha den. Tryck på F5 om den inte syns!

Ps. Det är ett litet fel i kodmallen men det syns bara i Internet Explorer webbläsare (så jag hoppas att de flesta av er gått över till den goda sidan och skaffat Mozilla Firefox/Google Chrome...).

Dag 8 - Det här ska mina barn heta
2012-01-21 | 14:29:00

Något riktigt fint!, för jag har alltid hatat mitt eget namn. Liksom det funkar ju typ bara i sverige, försöker man säga Sigrid på engelska så inser man snabbt hur otroligt korkat det låter haha.

Men fina tjejnamnm som jag kommer på nu är Luna, Daphne och Cadmium.
Och killnamn har jag inte tänkt på, haha, men Jeremiah(engelskt uttal) tycker jag är fint.


©

5 saker jag ogillar
2012-01-20 | 19:02:00

• Lukten av diskmaskiner.
• Att ångra mig.
• Att sitta längst in på tunnelbanan och det är mycket folk så man måste trycka sig förbi alla när man ska av.
• Nagellack som vägrar torka.
• När man är fett stolt över nånting som folk inte ens märker haha.


Fotad och redigerad av mig. ©

Hungerspelen
2012-01-20 | 16:35:00


Beställde hem 3 nya böcker förra veckan, eftersom jag visste att jag skulle fastna för dem haha. Hungerspelen heter serien och jag har velat läsa den ett tag. Fick böckerna i början av veckan och har läst några kapitel i första och den är redan jätte spännande.

Idag hade vi en ganska slapp dag i skolan, gjorde typ ingenting, förutom att vi hade biologiprov då men det gick faktiskt jätte bra. Tror jag iaf.

Dag 7 - Dagens klädval
2012-01-20 | 14:59:23


Kofta: Ginatricot | Blus: Gin tricot | Linne: Ginatricot | Jeans: Ginatricot | Halsband(går att öppna): Fått nån gång | Armaband: Gjort själv

Dag 6 - Min favoritbok
2012-01-19 | 21:26:35


Den bästa bok jag nånsin läst är nog I en klass för sig.
Jag läste den tidigt i höstas och jag trodde den skulle vara jätte dålig, men jag hade inget annat att läsa så jag gav den en chans och blev fast direkt. Jag tycker att boken är väldigt häftigt skriven efter sig den sträcker sig en så lång tid från början till slut. Den fångade mig verkligen och jag rekomenderar alla att läsa den.

Det här är berättelsen om Lee Fiora som börjar på internatskolan Ault i Massachusetts, USA. Genom boken får vi följa henne genom de 4 år som hon går där och det sociala spel som döljer sig i den slutna värld som skapas på en internatskola. Ault är en dyr skola, som lockar till sig mer previligerade elever från familjer som kan betala. Men Lee är där på stipendium och tar på sig rollen som outsider. Historien fokuserar mycket på Lee’s innre kamp och tankar om sitt utanförskap men som samtidigt har en önskan om att bli accepterad.
(Text härifrån)

/sigrid

Dag 5 - Något jag vill ha
2012-01-18 | 20:31:38

Ett långt, lyckligt och spännande liv, det vill jag ha.

Dag 4 - Mina rädslor
2012-01-16 | 19:31:14

Vet inte riktigt exakt allt jag är riktigt rädd för men en sak jag kan säga säkert är att jag är väldigt rädd för mörker, ibland vågar jag inte ens gå in i mitt rum om det är mörkt och ingen annan är hemma. Sen är jag också väldigt rädd för att göra illa mig, för det är ju aldrig roligt. Och spindlar och småkryp är jävligt äckligt.Sen en sak jag faktiskt är lite "rädd" för är framtiden. Hur allt kommer se ut om 10 år tex för det vet ju ingen. Jag vill att allt ska gå som jag vill att det ska, så det skrämmer mig faktiskt lite. Saker jag inte har en aning om.

Måndag
2012-01-16 | 14:07:54

Idag hade vi någon slags temadag i skolan, temat var relationer. Vi gjorde inte så mycket faktiskt, först kollade vi på en bra men hemsk film som hette Precious. Sen kom en fältassistent och snackade lite med oss ochfter lunch typ gjorde vi nån övning med hur vi tror folk uppfattar vår klass. Vi slutade halv 2 så det var ju trevligt :) Nu är jag hemma och ska plugga lite, har jätte många läxor tyvärr och halv 6 är det kör som vanligt./sigrid

Dag 3 - Mina bloggfavoriter
2012-01-15 | 17:21:49

Jag läser jättemånga bloggar, några är hästbloggar, några är fotobloggar och några modebloggar. Men har plockat ut 5 favoriter(ej i ordning).

Nevnarien. En grym fotoblogg, riktigt mycket inspiration och fototips.

Dressyrmupparna. Sveriges största hästblogg som drivs av Linn & Ingrid. Tycker den är grym, har läst den i ca 1 år nu. Mycket bra åsikter och roliga och intressanta inlägg.

Tinkerbella. Jättebra blogg med jättefina foton!

Linafoto.
En jätte bra fotoblogg som man blir väldigt inspirerad av. Lina tycker jag verkar jätte snäll och hon skriver trevliga inlägg.

Ponnysanning. Jättebra skvallerblogg med intressanta nyheter och schysst attityd.

Sunny
2012-01-15 | 16:20:16

Idag har jag varit i stallet som vanligt och red min lektion. Hade Sunny och det gick helt okej. Var tvungen att rida utan stigbyglar nästan hela lektionen och Sunny blir lätt vädligt springig så jag hade nog att tänka på att hålla mig kvar samtidigt som man ska försöka sakta ner tempot. Så galoppen gick skit och hela första halvan sådär, men sen på slutet lossnade det mer. Måste dock tänka på att luta mig bakåt för jag ramlar lätt fram i sadeln vilket är skit fult, syns på bilderna hehe.Tack Tilia för att du fotade! :)

Dag 2 - Mina favoritskor
2012-01-14 | 16:08:00

Mina favorit skor måste nog vara mina vita palladium. De är jätte bekväma, snygga och trots att de är vita håller de färgen jättebra! Så ett stort +++++ för dem! Så är de någon som funderar på att köpa dem är det absolut värt pengarna!


Påväg
2012-01-14 | 10:00:00

Hej, sitter förmodligen just nu på ett tåg påväg mot malmö. Ska ner till skåne/halland över dan med familjen för att kolla på ett hus(landställe). Är borta hela dan, kommer hem sent i kväll så hinner nog inte blogga något mer. Bara så ni vet liksom, haha. Har iaf mycket att göra under tågresan, dvs ett helt kapitel att träna på inför biologiprovet på fredag, jättekul...


Bild jag tog när jag var i skåne i somras, så där jätte snyggt från bilfönstret osv.

/Sigrid

Today
2012-01-13 | 18:22:45

Hade en helt vanlig dag i skolan. Hade dubbeltimme matte först på morgonen, typ det värsta som finns. Fast vi jobbade med potensräkning, det var helt okej, alltid kul att lära sig något "nytt". Sen hade vi elevens val hemkunskap. Vi gjorde chokladbollar, chokladmuffins och choklasmoothie hah. Jag och Emma ville göra smoothie men vi hade ingen glass så fröken gav oss pengar så gick vi till coop och köpte xd.

Dag 1 - Min favoritserie
2012-01-13 | 16:59:00

Min favoritserie(TV) är inget annat än den underbara, perfekta, häftiga, sjukt roliga Stargate SG-1. Har faktiskt aldrig sett en bättre serie. Jag är inte så jätte mycket för science fiction men Stargate är verkligen för bra för att ogillas. Har hela boxen med alla säsonger hemma så har sett alla avsnitt från början, är inne på säsong 5 nu.
Kollade på något avsnitt i somras och tyckte det verkade jätte konstigt och tråkigt för jag fattade ju ingenting då, men ser man från början är den verkligen sjuuuuuuuukt bra, och det menar jag verkligen.
Dessutom är det väldigt mycket små skämt i avsnitten mellan karaktärerna så man skrattar som bara den!

Taget från wikipedia:
SG-1 är ett militärt team tillhörande USA:s flygvapen som tillsammans med 24 andra liknande team har i uppdrag att upptäcka och utforska nya världar genom att gå igenom en s.k. Stargate (Stjärnport). Denna stjärnport transporterar varelser och föremål via ett maskhål till andra stjärnportar på andra planeter. Den tekniskt avancerade ras (kallad de Gamla) som utvecklat stjärnportarna är ett försvunnet, bortglömt och mytologiserat folk, som ursprungligen antas ha dött ut.

Alla SG-teams stående order är att:

a) Utforska och kartlägga de planeter som Stjärnporten ger tillgång till.

b) Hitta vetenskapligt/tekniskt utvecklade människor eller andra arter som jorden kan alliera sig med.

c) Finna, hämta och anpassa teknik som kan användas i kampen mot Goa'uld*.

d) Att försvara jorden mot fientliga raser, t.ex. Goa'ulderna*, Replikatorerna och Ori.


*Goa'uld: hyperintelligenta parasitiska kräldjur som utnyttjar människor och andra raser som värdkroppar; en goa'uld-symbiot undertrycker fullständigt värdens medvetande och övertar kontrollen över dennes kroppsliga funktioner.


KLICKA HÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR!

Lista!
2012-01-13 | 16:18:51

Dag 1 - Min favoritserie
Dag 2 - Mina favoritskor
Dag 3 - Bloggfavoriter
Dag 4 - Mina rädslor
Dag 5 - Något jag vill ha
Dag 6 - Min favoritbok
Dag 7 - Dagens klädval
Dag 8 - Det här ska mina barn heta
Dag 9 - Dåliga vanor
Dag 10 - Det här åt jag idag
Dag 11 -
Smeknamn jag har, varför jag har dem
Dag 12 - En sak jag gör dagligen
Dag 13 - Något jag är beroende på att använda varje dag
Dag 14 - Låtar jag lyssnar på när jag är glad, ledsen, uttråkad, sur, förbannad
Dag 15 - Mina drömmar

Tänkte köra på en sån här lista så jag har lite att blogga om :)

-
2012-01-12 | 20:14:11


©

School
2012-01-11 | 19:16:43

Första dan i skolan 2012 då(för mig iaf), var väl helt okej. Lärarna informerade mest om vad vi ska göra den här terminen och vad vi ska jobba med. Känns väl helt okej men nu längtar  jag bara efter att skolan ska ta slut för gott, så jag slipper vakna på morgonen och veta att jag ska spendera hela dagen i en skolbänk. Jag vill kunna leva mitt liv som jag vill!Nu
2012-01-10 | 11:21:42

Första dan i skolan och man ligger hemma och är sjuk, oh yey... bättre start kan man ju ha!

where there's a will there's a way
2012-01-09 | 21:58:46

Söndag
2012-01-08 | 18:04:19

Idag hade vi terminens första ridlektion och det var jätte roligt. Jag fick Sunny igen så jag kan fortsätta jobba med honom nu när jag börjat förstå mer hur man funkar. Idag pratade vi om hur och varför hästen ska gå i form och jobbade andra halvan av lektionen på volten med att rida hästen i form i alla gångarter. Det gick jätte bra och det känns som att det äntligen funkade igen! Sunny var först väldigt stel men jag jobbade väldigt mycket med ställningar hela lektionen så tillslut blev det bättre, i slutet gick han jätte fint i både skritt och trav och det höll i sig i galoppen också. Längtar till nästa vecka, underbar häst det där! ♥

Jag och Sunny(gammal bild men har ingen ny)

Videon
2012-01-06 | 20:51:45

Vet att hon gör något jätte konstigt med huvet ungefär en halv minut in i videon haha.

Klass 2
2012-01-06 | 18:10:34

Ska berätta lite om tävlingen idag. Jag fick Lollipop, blev inte jätte nöjd med det eftersom det är bättre att rida många olika hästar men visste inte riktigt vem jag skulle välja så jag körde på det. Framridningen gick åt skogen och jagvar så trött och kall och orkade verkligen inte rida, kan ju tilläga att det var så satans kallt att man nästan dog.

Innan det var min tur att rida var jag jätte orolig för att jag skulle glömma banan, hade verkligen inte fått in den i huvudet. Försökte repetera den så många gånger som möjligt. När det väö var min tur tänkte jag inte ens på banan, den satt på något konstigt sätt haha. Kändes som att jag fick riktigt dåliga svängar och var inte koncentrerad alls. Men jag blev felfri i alla fall så det var jag glad över :)

Jag fick 71 poäng och 1 poäng från att bli placerad(6:e platsarna fick 72), det var lite surt. Fick se min ritt på video sen och insåg hur långsamt jag red haha. Men det känns ju alltid som att det går snabbare än vad det ser ut. Varken jag eller Lollipop taggade till ordentligt. Men jag gjorde mitt bästa för idag och jag är jätte nöjd ändå!
Film kommer upp senare.

/Sigrid

Imorgon
2012-01-05 | 16:40:49

Imorgon är det klass 2 i stallet äntligen. Kom ju 2:a förra gången så ska satsa på en placering till för då blir jag uppklassad. Det handlar ju dock väldigt mycket om att bara ha tur i lottningen och få en bra häst. Iaf har jag gjort en lista men den får ni inte veta hehehe... Nej men den är rätt obvious. Tilia fotar/filmar så antingen foto eller video kommer upp efteråt eller förhoppningsvis både och.


Från förra klass 2:n med Lollipop ♥

/Sigrid

PLL
2012-01-03 | 13:30:17Har precis sett det nya avsnittet(avsnitt 14 säsong 2) av pretty little liars som visades i USA igår. Serien har haft haft uppehåll sen i september så det var väldigt efterlängtat!

Monki & Ginatricot
2012-01-02 | 21:14:46

Var ute en sväng tidigare idag och kollade i lite affärer. Hittade två plagg jag kikat på ett tag. Tröjan är från Monki och kostade 150:- på rea, jeansen är från ginatricot och kostade 300:-

Free
2012-01-01 | 20:36:36Hittade denna gamla bilden från i karlshem i somras i en mapp på datorn. Kände för att börja redigera den så satte igång och det fick bli någon slags magisk historia på en sommaräng i soluppgången typ samtidigt som jag suttit och lyssnat på stämningsfull musik haha. Tycks? Ganska annorlunda jämfört med originalet :P/Sigrid