2012
2012-12-31 | 13:19:24

Den 6:e januari startade jag i Klass 2 på Lollipop och fick ett stilpoäng utanför placering, var riktigt besviken men ändå nöjd eftersom jag gjort mitt bästa.
 
 
 
Den 27:e januari åkte jag och kören upp till älskade Orsa där vi stannade en helg. Precis som varje Orsaresa var det otroligt kul och oförglömligt.
”Efter frukosten gjorde vi oss i ordning och satte oss i bussen till skidbacken. När vi var framme hyrde vi skidor och sedan åkte vi hela dan till klockan 15.00. Vi hittade jättemånga mysiga backar och det var otroligt vackert att stå uppe på toppen av berget och inte se annat än ett hav av granar täckta av ett tjockt lager vit snö, som i en saga. När vi kom hem badade vi, åt och övade igen. Sedan när det blivit mörkt gick vi fackeltåg upp till det lilla kapellet och sjöng några låtar och hade mysigt.”
 
 
 
Den 8:e februari blev jag, efter att ha haft rälsen fastklistrad i munnen i ett och ett halvt år, äntligen befriad från min tandställning.
 
 
 
Den 11:e februari blev min ”bästa vän i vått och torrt” äntligen min <3 Gick från att hata min dåvarande mobil till att fullkomligt avguda min nya. Lite jobbigt att vara så bunden till ett föremål, men det är najs att alltid kunna bära med sig google, för jag googlar allt.
I nästan samma veva bestämde jag mig för att börja spara ut mitt hår så att det skulle bli lååångt. Sparat har jag absolut gjort, men särskilt långt vet jag inte om det har blivit än....
 
 
 
Den 26:e februari drog jag och konfan upp till Idre på en av mitt livs bästa resor. Det var så fruktansvärt otroligt underbart och det var verkligen en av de bästa veckorna i mitt liv(och om två månader åker vi äntligen igen….).
”Jag har lärt känna otroligt många underbara människor som jag aldrig kunnat drömma om, tagit mig ner för svarta backar som jag fått svindel bara av att tänka på, jag har ätit mysiga luncher i snön varje dag och vaknat med ett leende på läpparna av att ledarna står och spelar och sjunger i rummet på "jag ger dig min morgon."
 
 
 
Den 12:e mars började min två veckor långa prao. Jag jobbade en vecka på Ejes chokladfabrik och den andra på Mc Donalds. Det var nog två av de jobbigaste veckorna jag varit med om, men samtidigt lärorikt och roligt. ”Klockan är tjugo över åtta och jag vill bara lägga mig ner och somna på golvet. Seriöst.”
 

Sista helgen i mars hade vi teaterföreställningar och jag spelade uteliggare, det var pinsamt men ändå ruskigt kul. ”Vår pjäs detta år var väldigt speciell, vi gick ut på medborgarplatsen tre gånger under hösten och bad folk skriva en mening på en lapp. Sedan tog vi alla meningar och lade dem i kategorier och sedan gjorde vi en pjäs bara utav meningar som folk skrivit.”

Den helgen såg jag också sista avsnittet av min favoritserie Stargate SG-1 som jag älskade(och fortfarande älskar) något otroligt, trodde aldrig att jag skulle bli så fast i en Sci-fi serie, men det blev jag…

 

 

 

Den 9:de april tävlade jag ännu en klass 2, som i vanlig ordning gick åt skogen. Jag red på Puff och jag åkte av på tredje hindret p.ga att hon vägrade. Jag var trots allt inte ett dugg besviken, bara av någon konstig anledning nöjd och glad. Efter det insåg jag vilket slöseri det egentligen är att starta klubbtävlingar eftersom jag inte direkt vinner något på det och att det dessutom går dålig varenda gång. Jag blir nervös innan, och besviken när det inte går som jag tänkt mig. Efter det la jag alltså av med tävlandet på ridskolan och det känns så otroligt skönt!

Jag hade Puff på klass 2:n och ramlade av, det var roligt och hur konstigt det än låter så är jag jätte nöjd! (Antar att det är för att hon var så framåt och lyssnade otroligt bra på mina hjälper på framridningen, sånt är alltid extra roligt).”

 

 

Den 20:nde april åkte jag på mitt sista helgläger som konfirmand. Det var inte det bästa lägret, men det var väldigt mysigt ändå och jag blev bland annat döpt.

 

I mitten av maj(och framåt) red jag Shadow på ridskolan och jag var helt förälskad i ponnyn. Vi hade också idrottsdag med skolan och alla i skolan var indelade i länder. Jag var en av lagledarna för Grekland och den idrottsdagen var absolut den bästa på flera år, trots att vårt lag kom näst sist haha…

 

 

 

Den 19:e maj konfirmerades jag tillsammans med min tisdagsgrupp. <3 Sista träffen ägde rum den 22:a maj och vi klättrade upp för alla trappor ända till toppen av kyrktornet, där vi sedan stod och beskådade utsikten.

 

 

Den 30:e maj hade vi i frivilligkören vårkonsert i skolan med temat ”jorden runt”. Och den 6:e juni gick jag ut åttan och var så sjukt frustrerad eftersom jag då verkligen inte såg fram emot att börja nian.

 

 

 

Den 11:e juni träffade jag några kompisar från klassen och vi hade världens finaste picknik på djurgården. "Träffade sju kompisar från klassen idag vid två tiden, vi gick och köpte grillad kyckling, potatissallad, baguetter, kakor, jordgubbar, läsk m.m och sen tog vi spårvagnen till djurgården och hade picknicki till klockan var sju och det blev för kallt."

 

 

 

 

Den 19:e juni fyllde jag femton år.Har haft en väldigt mysig dag, fick en massa presenter imorse, satt och ritade på nästa stargate teckning ett tag, bakade tårta osv. Sen kom mina fastrar på besök och fikade. Gick med familjen och åt indiskt till middag och sen hem och kollade på fotboll. Och sverige vann matchen, även fast det inte spelade nån roll.”

 

 

 

Midsommaren spenderade jag med min familj i Vaxholm hos några vänner till familjen. Det var längesedan jag verkligen hade firat midsommar så det var trevligt. De nätterna i slutet av juni spenderade jag spammandes på facebook med några av mina vänner från klassen, det var urkul och jag saknar det! ”Vad som började med en diskussion om biofilm slutade i tex krig om tv-serier, diskussioner om klockrenar och random sångtexter.”

 

 

 

Den 2:a juli åkte jag ner till Göteborg med min mamma och syster för att hälsa på min mormor och gå på madonna konsert. Bestämde mig även för att anmäla mig till Karlshem läger 7 i alla fall, vilket visade sig vara något av det klokaste jag gjort den sommaren.

 

Den 12:e juli besökte jag Tilia på Möja/hemholmen där jag stannade i två dygn. "Vi spenderade timmar guppandes på vågorna i badringar, klättrade på klippväggar, spelade massa kort, eldade brasa, sprang runt och fotade på klipporna, och skrattade en hel del." Det var extremt kul.

 

 

 

I mitten av juli träffade jag mina kompisar från klassen flera gånger, vi tittade på film till klockan 6 på morgonen, satt ute och snackade om oändligt med grejjer, gav oss ut på äventyr på trasiga cyklar och mycket mer...

 

 

 

Den 23:e juli var det dags för mig att fara iväg till himmelriket på jorden, även kallat Karlshems Gård. Jag kom dit med inga som helst förväntningar, var snarare rädd för att det inte skulle bli lika roligt som förra året. Jag fick världens underbaraste ponny i år igen, lilla Kajsa Kavat, som jag till och med, i alla fall så gott som, lärde mig rida i år. "Jag fick fler vänner än vad jag kunnat drömma om, sjöng en hel uteritt, planerade vad som skulle blivit världens bästa skrämning, tog slut på två hela minneskort till kameran och lärde mig otroligt mycket om allt. Jag ler varje gång jag kommer att tänka på ett internskämt från Karlshem, men samtidigt gör saknaden så bittert ont. Karlshem läger 7 2012 var den bästa veckan i mitt liv, och den 29:de juli var jag tvungen att åka därifrån."

 

 

 

Den 1:a augusti åkte jag och familjen iväg till England. Vi besökte städerna Bath och Brighton och fick se två sidor av England jag inte sett förut. "Sprang runt på primark, fikade på mysiga caféer, strosade runt på gatorna i det engelska regnet och försökte klura ut vilket engelskt godis som verkade godast när jag stod i affärerna och försökte välja. Jag gjorde mig av med varenda öre jag hade med mig och återvände istället med en mycket tyngre resväska."

 

 

Den 23:e augusti började jag nian... "Har egentligen inte så jätte mycket att säga om första skoldagen. Vi hade upprop i kyrkan som vanligt och sen gick vi till klassrummet, skrev ner vilka vi hatade(inte som vanligt) och blev informerade om vad som skulle hände det här året och bla bla bla."


Den 8:e september sov jag och alla aspiranter över i kyrkan vilket var superduperspännande och asbra.

 Och två veckor senare, den 22:a september åkte vi på körläger till Härjarö. "Har varit på läger med min kör lördag-söndag och det var asgrymt! Varje körläger är i och för sig asgrymt men det här var nog ett av det roligaste, det var mysigt i alla fall.

 

 

 

Den 7:e oktober gick vår fiskmässa av stapeln och veckan efter praoade jag på Mc Donalds ännu en gång, fast med Stina denna gången.

 

 

 

Den 12:e oktober åkte jag på ännu ett konfaläger på Barnens ö, men som aspirant den här gången. Och på höstlovet i slutet av oktober var jag nere i skåne.

 

 

 

Den 6:e november fick min älskade Coco tillslut somna in.Resten av november var inte särksilt händelserik, vi drunknade i plugg och jag längtade till julen.

 

Den första advent hade vi adventskonserter hela helgen med kören, lika kul som varje år. Några dagar senare arrangerade åttorna nobellunch i skolan för första gången. Samma vecka var det dags för min klass att ha den årliga lilla festen för de minsta årskurserna i skolan, det blev lyckat trots att vi failade en hel del...

 

 

Den 13:e december på lucia, tågade jag runt med kören hela dagen på mängder av ställen. Det var som vanligt otroligt energikrävande, men kul var det såklart.

 

Den 17:e december hade vi julspel i skolan. Jag spelade Maria och det var så sjukt pinsamt fast såklart roligt, tycker faktiskt att det här var ett av de bästa julspelen någonsin.

Den 19:e december var den riktiga avslutningen, trerätters jullunch med lärarna och betygsutdelning. Det var faktiskt fint.

 

 

 

Julen firade jag hemma med min familj och den var precis lika bra som jular brukar vara.

 

 

Det var mitt 2012. Ett år äldre, ett år klokare. Det var ett jävligt bra år.

Snickeri
2012-12-30 | 20:09:28

Var trött på designen så jag snickrade ihop en liten ny i photoshop. Och tro det eller ej, men jag blev nöjd!

Lite om julen, laserdome och sorgliga slut.
2012-12-30 | 15:35:38

Hej.
Jag vet att min uppdatering har varit riktigt skitkass de senaste veckorna och jag ska verkligen försöka att titta in här lite oftare. Den främsta anledningen till att jag bloggar brukar ju vara när jag har bilder att visa, och just nu finns det knappt någonting att fota. Därför ligger min kamera nästan alltid orörd under vintermånaderna.
Min jul har i alla fall varit jättebra, jag fick många fina saker i julklapp och jag är otroligt nöjd med julen även detta år, fast nu är det ändå så skönt att det är över. De senaste dagarna har jag spenderat på stan, gjort av med mina julklappspengar på kläder och andra nödvändigheter, och än är jag inte pank haha. Och igår träffade jag Nathalie, Jessika och Emma, vi följde traditionen och begav oss för att spela laserdome i några timmar för att sedan helt slutkörda käka "middag" på donken.
Igår visades också julspecialen för säsong 3 av en av mina favoritserier, Downton Abbey. Den var riktigt bra ända fram till slutet och jag var, och är, fortfarande helt förkrossad och förbannad på att dom valde att sluta avsnittet på ett så fruktansvärt och sorgligt sätt. Så igår när jag skulle sova såg jag inget annat än laserstrålar som flög runt framför mina ögon och jag kunde inte tänka på annat än döden.
 
 
- Sigrid

December
2012-12-20 | 14:02:00

Hello. Exakt 18 dagar sedan jag skrev här senast men det känns som igår, jag är väldigt bra på att skjuta upp saker. December gick så fruktansvärt fort. Skolan och åttorna arrangerade nobellunch vilket aldrig har hänt förut, men det var faktiskt en rolig upplevelse. Vi arrangerade lilla festen, med Tv och film som tema, för de minsta i skolan som både blev pinsamt dålig och riktigt bra. Vi, precis som alla andra, klarade tillslut av terminens sista prov. Vi tågade oändligt många Luciatåg, både med skolan och kören, slutkörda efter en heldag i lusselinnen och med ljus i händerna, men de stunderna kommer jag minnas hela livet. Sedan började vi repetera inför skolans julspel som ägde rum i måndags. Sådär komplett med herdar och kungar, och jag var Maria. Det var fruktansvärt pinsamt, otroligt kul, och jag sjöng fel text på första versen i mitt solo men inte en jävel märkte det, score! Vi hade internavslutning med knytkalas och alla åt sig proppfeta på sötsaker. Efter det drog några av oss till vapiano där vi satt i några timmar, käkade god mat och snackade om gamla goda skoltider. Igår hade vi jullunch med lärarna, tal, toastmaster och trerätters. Betygsutdelning i slutet och jag är faktiskt rätt nöjd, kan inte klaga mycket i alla fall. Nu är terminen slut och jag har inte den blekaste av vad jag ska göra av mitt jullov(får förresten heller inte glömma att jag fyllde exakt 15½ år igår) känner mig lite förvirrad och jag skulle inte ha något emot att gå i skolan lite till såhär på slutet då det inte händer så mycket. En termin kvar nu med min fina underbara 9A, jag ska njuta och ta vara på varje tillfälle. Sen får vi se vad som händer..
 

Quebec
2012-12-02 | 13:50:10

Har pecis kommit hem från stallet, fast jag dog nästan av kylan... Fick som sagt rida Quebec och det gick så otroligt bra! Ändra från start kändes han helt klockren och det häll i sig genom hela lektionen. Typ bästa passet jag ridit sen karlshem, ville bara föreviga varenda steg på bild.. Men nu ska jag äta och sedan skynda mig upp till kyrkan för de två sista adventskonserterna för i år!
 
Så här ser pållen ut! (OBS: Väldigt gammal bild från någon tävling, ej jag som rider)

Advent
2012-12-02 | 10:16:20

Nämen tjena! Så var det tydligen första advent och mysfaktorn stiger i taket. Vi har adventskonserter med kören den här helgen, det är så otroligt roligt varenda år. Vi hade två igår som gick utan problem, och så även två lite senare idag. Men först ska jag åka till stallet och ha min lektion, tror att jag ska rida Quebec precis som förra veckan. Trevligt trevligt, men nu måste jag dra mig gott folk, vi hörs!
 
 
Två fina vinterbilder från förra året :)