11. Tre bilder från där jag bor
2012-08-31 | 20:51:06

Sorry!
2012-08-31 | 20:47:00

Herregud förlåt, har helt glömt bort bloggen idag! Har egentligen inte så mycket att skriva om men kan dela med mig av ännu en sjukt underbar låt jag hittade på youtube, samma artist som jag länkat förut men den här låten är bara för underbar.
 
 
 
For I have seen no joy, only danger,
I see no joy, only strangers,
I see no joy, see no joy in this world.
Should you, choose to go, please be careful of,
lonesome roads, men who travel them,
will not know, will not know of your ways.

10. Morgonrutiner
2012-08-30 | 20:12:50

Brukar gå uppungefär vid 07.15, beror lite på när skolan börjar och vilken veckodag det är, men tar en vanlig skoldag som börjar 8.30 som exempel.
 
Det första jag gör på morgonen är att resa mig och kolla mig i spegeln haha, liksom för att konstatera ifall det kommer bli en bra eller en dålig dag. Sen tar jag alltid på mig min röda morgonrock och går ner och kollar ifall det finns något att äta i köket, finns det inte går jag upp till mitt rum igen, finns det äter jag det.

Om vi räknar med att det finns något att äta är jag klar ungefär 07.35, sen brukar jag välja kläder och klä på mig och sedan går jag alltid in i badrummet och sminkar mig, borstar håret osv. Brukar vara klar med det ungefär vid klockan 08.00.
Sen packar jag skolväskan, borstar tänderna och kastar alternativt i mig någon matbit innan om jag inte hunnit göra det än. Sen går jag alltid hemifrån 08.15 och kommer fram till skolan ungefär 08.17.
 
 

Gäsp
2012-08-30 | 19:55:20

Har "precis" kommit hem och fått sätta mig ner och andas för första gången idag känns det som. Började skolan med gympa kl 8 imorse och slutade kl 16. Sen var det hem, äta, och klockan 5 bar det av mot stallet på skötarmöte halv 6, var slut nån gång efter halv 7 tror jag. Passade på att få min nyckel till mit nya skåp också, skönt så jag slipper att släpa på allt. Sen drog jag mig hemåt och hade för en gångs skull sällskap på tunnelbanan haha, känns som att jag alltid åker tunnelbana själv nu för tiden.

 

9. Min bakgrundsbild på datorn
2012-08-29 | 16:51:29

8. Mina rädslor
2012-08-28 | 14:43:00

Jag har varit mörkrädd så länge jag kan minnas och jag inbillar mig alltid att det ska dyka upp något monster bakom mig och döda mig. Men i början av juni i år försvann min mörkerrädsla helt plötsligt, den liksombara stängdes av. Nu har den smugit sig tillbaka liite grann. Dock inte lika mycket som förut vilket är tur.
Jag är väl rätt rädd för att dö, men egentligen tror jag att jag är mer rädd för att dö plågsamt. Jag är alltså väldigt rädd för att göra mig illa. Jag också fruktansvärt rädd för att falla, frittfall och sånna saker klarar jag inte av, och jag hatar den där känslan man får i magen när man plötsligt sjunker neråt i också tex flygplan.
 
 

7. Min tro eller livsfilosofi
2012-08-27 | 14:48:00

Vad ska man säga. Jag är konfirmerad, jag sjunger i en kyrkokör, men jag tror inte på Gud. Alls. Jag tror på vetenskape noch det som är bevisat. Ibland får jag stunder då det känns som att ingenting spelar någon roll, det är någon slags extenciell förvirring där jag plötsligt inser att allt som händer bara är brickor i ett spel. Naturens gång liksom. Vi föds, vi förökar oss, vi dör. Precis som allt egentligen, och vi lever ett vad som kan tyckas vara ett långt liv men egentligen är det en så kort tid vi vandrar på jorden. Fortare än man kan ana är jag och alla jag bryr mig om döda och sen är plötsligt min tid glömd, snart är det år 8375 och universum expanderar fortfarande. Och då tror jag plötsligt på inget alls.
 
Sen så vill jag ju gärna tro på något mer, jag vill inte tro att allt blir "svart" efter att man ha dött och att det liksom tar slut där. Jag har alltid intalat mig själv att man föds om efter döden och lever igen och igen och igen. Det gör plötsligt allting lite lättare, och man behöver inte oroa sig över vad som ska hända.... För man får ju ett liv till. Men samtidigt inser man att även det är omöjligt.
 
Jag vet faktiskt inte vad jag tror på, jag bara hoppas att det finns någonting mer.
 

Svar på fråga
2012-08-26 | 19:18:00

Nathalie:
Hej sigrid, jag undrar ibland så fotar du skärmen, men inte med en kamera. Hur gör du då? :)
 
Eftersom du inte skrev någon blogg så svarar jag här, man håller in/trycker på knappen som heter print screen eller i mitt fall fn+prt sc, sedan brukar jag bara klistra in bilden i photoshop eller paint etc. och alternativt beskära och sen spara. Inte svårare än så ;).

6. Tre saker jag gjort idag
2012-08-26 | 15:44:00

Råkat göra sönder dragkedjan till påsen med mina ridgrejer.
 
Gått genom spöregn med en trasig påse och blivit dyblöt.
 
Ätit 4 små(!) chokladbollar och druckit 5 glas apelsinjuice på raken.
 
 
Karlshem 2012

Första lektionen
2012-08-26 | 14:11:00

Nu har jag kommit hem från stallet. Första lektionen för terminen idag alltså. Till min, och nog mångas, stora förvåning var det varken en J5+ eller ens en J5 vi hamnade i, utan en U2. Gruppen verkar rolig och det är typ blandat storhästar och ponnyer så man behöver tydligen inte rida storhäst om man inte vill, vilket är bra för jag tänker då inte sluta rida ponny. 
 
Fick i alla fall Sunny och jag har nog inte ridit så dåligt på vädligt länge. Hela lektionen gick rätt kasst, han var hård i munnen och lyssnade inte ett enda dugg sprang och ryckte med huvudet i taket osv. Vi övade bland annat på skänkelvikningar vilket gick bra förvånandsvärt nog! Framåt slutet sänkte han sig i alla fall lite tillslut och sista varven i höger galopp gick han i jättefin form. Bara att jobba vidare med. Kajsa är ju den enda hästen jag har ridit på hela sommaren och Sunny är raka motsatsen till allt vad hon är så det är klart det tar ett litet tag att ställa om sig.
 
 
 Jag och Sunnt i våras/vintras.
 

Imorgon börjar det äntligen igen
2012-08-25 | 21:05:00

Imorgon är det dags för min första ridlektion för terminen, rider så "sent" som klockan 11:45, har inte ridit så sent på 3 år. Red klokan 10 förra året och det blev rätt stressigt. Har knappt haft en enda ledig söndag på 5 år(bortsett från lov och sånt) men det här ger i alla fall lite sovmorgon, riktigt skönt!
Vet inte riktigt vem jag hoppas på att få rida, skulle vara rätt kul att få testa nån av dom nya som kom under sommaren. Eller så skulle jag vilja ha Shadow som jag red dom sista gångerna innan sommarlovet, skulle vara kul att se hur pass mycket jag har lärt mig och dessutom tycker jag väldigt mycket om den lilla ponnyn. Men ja vi får väl se.. :)
 
Jag och Shadow

5. En vän
2012-08-25 | 19:25:21

Hon är vän som surrar till i min mobil varenda dag, jämt lyssnar och alltid kommer med goda råd. Henne kan jag alltid vänta mig att få höra nåt roligt från och hon ställer upp något enormt. Vi delar både samma humor och musiksmak och jag behöver inte sitta i evigheter och knåpa ihop ett sms som låter tillräckligt snällt.
 
Hon är en vän som jag nog egentligen inte skulle klara mig utan, och jag kommer knappt ihåg hur vi ens lärde känna varandra och det förvånar mig att vi blev kompisar över huvud taget. Något "hej" i stallet då och då, några mejl på stallet.se, och sen kommer jag inte ihåg mer än att vi plötsligt var goda vänner. Och det känns som att det var en evighet sen men det var knappt ens 3 år sen.
 
Alla som har träffat denna vän vet att hon är en underbar person och jag hoppas att hon förstår det själv.
Hon är en vän som heter Tilia och henne hittar ni här och här.
 
 

Tänkte dela med mig av världens bästa låt
2012-08-25 | 18:20:00

 
fotograf

Satsigt osv
2012-08-25 | 16:03:00

Åkte in till stan idag på jakt efter ett par snygga byxor att ha på gympan i skolan. Hittade ett set med byxor och jacka på stadium för 399:- och det satt somen smäck.
 

4. Det här stör mig
2012-08-24 | 19:32:00

Stör mig på mycket men just nu sånna här listor då man inte kan komma på vad man ska skriva men man vet att man måste.
 
 
 
Stör mig också något förbaskat på när folk sätter ett mellanrum mellan !?.,:; osv och ordet.

Första dan i nian
2012-08-23 | 20:03:00

Har egentligen inte så jätte mycket att säga om första skoldagen. Vi hade upprop i kyrkan som vanligt och sen gick vi till klassrummet, skrev ner vilka vi hatade(inte som vanligt) och blev informerade om vad som skulle hände det här året och bla bla bla.
Det slog mig hur galet fort sommaren faktiskt gick och när jag satt där i klassrummet kändes det som att vi bara hade haft helg. Jag förstår inte hur jag ska orka igenom det här då jag blev helt slut i huvudet bara av att sitta framför skolbänken i en kvart. Men vi får väl se i juni..
 
Karlshem 2011
 
Imorgon ska jag och Jessika gå och reka gymställe och sen ska jag allt ta och ta tag i tränandet på riktigt!
 

3. I min handväska
2012-08-23 | 19:43:00

För det första så har jag ingen handväska så jag tänker mer skolväskmodellen eller sånt jag plockar med mig när jag har bråttom. Det är iaf 4 saker som jag väldigt sällan går utanför huset utan.
 
1. Min telefon vilket är ganska självklart.
2. Nycklar, ifall inte någon är hemma vill man ju kunna komma in ändå.
3. Plånbok, för säkerhets skull även fast den oftast är rätt tom heh.
4. Handsfree, ifall jag skulle komma på att det är någon låt eller nåt videoklipp jag akut skulle behöva kolla på.
 
Sedan brukar det alltid finnas en och annan mosad kortlek skräpandes i botten på min väska, men det är sånt jag tar med på resor och sen inte tar ut omdet någon gång skulle komma till användning.
 

The End
2012-08-23 | 08:43:26

På väg till skolan och mitt sommarlov är nu officiellt slut. Fan också.

Herrejesus
2012-08-22 | 23:57:00

Sitter egentligen mest och undrar hur fasiken jag ska kunna gå upp imorgon bitti. Måste kliva ur senast kl sju och har somnat ca kl 3-4 och gått upp ungefär vid 1 dom senaste veckorna. Kommer absolut vara död imorgon. Men jag planerar att gå och lägga mig inom tio minuter så att jag iaf går att skilja från en zombie första skoldan.
Känns väldigt spännande att börja imorgon och jag tror det här året kommer bli.. mysigt. :) Btw planerar jag och TiLlaN något STORT! Vänta bara...
 
Nu är det bara att vänta på en sommar till.

2. Det här åt jag idag
2012-08-22 | 20:35:00

Intresseklubben informerar:
 
Äggröra
Ett svenskt litet äpple
En daimglass
En baguettemacka med grönsaker
En baguettmacka med philadelphiaost
Fiskgryta, ris och massa gurka
 
 
 Matmatmat.

In love med mitt nya schema
2012-08-22 | 15:18:00

Nu har vårt nya schema äntligen kommit upp på skolans hemsida och jag är i total eufori. Fatta vad najs med 2 sovmorgnar i veckan! Och det verkar som vi har fått bra nya lärare också. Allt strul och trassel med vår skola har äntligen löst sig, detta blir vårt sista år och nog det bästa.
 

1. Om mig
2012-08-21 | 13:05:00

Sigrid Lindblom. Född den 19:e juni år 1997. Lever och har levt hela mitt liv bosatt i Sveriges största stad med mamma, pappa och syster.
Brinner för allt som har med konst att göra, fotar med en Canon eos 450d, älskar hästar och skulle gärna ägna all min lediga tid åt att hänga med hästen jag älskar. Sjunger i kör och har gjort sedan 1:an, spelat teater i 9 år för att vara exakt, skämtar om nästan allt, till och med tråkiga skämt.
Har en förkärlek för rabarberpaj(som jag faktiskt har ätit varenda sommar i hela mitt liv sen jag var 1år), egengjorda smycken, att ta kort på mina fötter, Stargate, Nalle-Puh citat, Coldplay, Windy-böckerna, palladiumskor och svenska äpplen.
 
Hatar insekter, chips, strumpor med trasiga tår, matrester på bestick och sånt, sadelgjordar som inte går att spänna upp, soffor med för få kuddar, soffor med för många kuddar, glasstrutar, stiftpennor med för korta stift och jobbiga fel i kodmallar. Och såklart sånna självklara saker som läxor och krig.

Jag har ridit i 5 år på Äppelvikens ridskola i bromma oh börjar mitt sjätte år där den 26:e augusti. Är skötare på världens snällaste ponny, ett liten isabellfärgat sto som heter Coco Chanel men som egentligen bara kallas för lill-Coco. Har startat en del klubbtävlingar med faktiskt mestadels dåliga resultat. Är verkligen ingen tävlingsmänniska. Eller jag tycker väl egentligen helt enkelt inte om att förlora.
 
Jag är väldigt noga med att planera, även fast jag inte är så bra på det alla gånger. Avskyr när saker är sådär halvbestämda. Jag har stora planer för framtiden, dock vet jag inte riktigt vad det är jag planerar.
 
 
 

Tills mitt liv blir intressant att blogga om igen
2012-08-20 | 16:43:39

Tänkte att jag skulle köra på en sån här lista så att jag i alla fall har någonting att blogga om. Jag har inte haft någon fantasi på flera år så en sån härkan nog vara bra. Börjar imorgon.
 

Gäsp
2012-08-20 | 11:52:30

En till dålig grej med att sommarlovet snart är slut är att man nu ska försöka vända tillbaka dygnet. Och på torsdag blir det att gå upp kl.07.30, toppen roligt!


9A
2012-08-20 | 02:11:00

"Är du ofta stressad? Varning: stressen kan göra dig tjock! Stress sätter fart på hormonet kortisol, vilket meddelar kroppen att ”det är dags att samla fett för svåra tider”. Stressvikten sätter sig ofta runt buken."

DET ÄR FAN SKOLANS FEL ATT JAG ÄR TJOCK!
Eller tjock är kanske att ta i, men känner mig verkligen inte ett dugg nöjd med min kropp eller vikt just nu. Jag måste börja träna.

Det känns som att jag fortfarande inte riktigt har tagit in att jag om 3 dagar startar mitt sista år som grundskoleelev, då börjar jag nian.
Trodde på riktigt aldrig den dan skulle komma, åtminstone har den hela tiden känts så långt bort. Det har alltid känts som att det där aldrig kommer vara jag, jag kommer aldrig vara äldst på skolan, vara en av rollerna i julspelet och få ta ett spexfoto med klassen. Givetvis visste jag att den dan någon gång skulle komma, men jag kunde inte föreställa mig det.
Nu är det 80 timmar kvar och jag har faktiskt knappt tänkt på det. Inte på vad det faktiskt innebär.
Men nu när jag tvingar mig själv att ta in och känna efter, då sköljer bara en fruktansvärd våg av stress över mig. Jag blir alldeles panikslagen ända in i själen och jag vet inte vad jag ska ta mig till. Så jag försöker att inte tänka på det. Det är väl därför jag inte har tänkt på det också.

Allt som har med skolan att göra just nu gör mig bara orolig, stressad, gaaalen. Jag har ingen aning om hur jag ska kunna klara det här året. Men jag vet naturligtvis att även dagen då jag står i kyrkan med betygen i handen kommer den med, sen om det är bokstäver på det pappret som jag är nöjd med kan jag inte gissa mig till.
Det känns bara så jobbigt, en sån press. Snart börjar helvetet... Skriva uppsatser, göra prov, lämna in läxor osv osv och samtidigt som det ska man fortfarande försöka andas. Jag måste göra det egna och svåra valet att välja vilket gymnasium jag ska spendera mina efterföljande 3 år på, och jag måste göra rätt val.
Men göra rätt val är näst intill omöjligt när man inte ens vet vad det är man vill.

Jag har alltid trott att jag vetat var jag vill hamna här i livet, vad jag vill syssla med när jag blir vuxen och var i världen jag vill bo. Men nu plötsligt har jag ingen aning. Det som för några veckor sedan var livsviktigt för mig, har nu helt tappat betydelse. Jag har inte den blekaste aning om vad jag vill bli när jag blir stor, jag vet inte vad jag vill gå för linje och jag vet inte vad jag vill gå i för skola.

Det enda jag vet om min framtid är att jag vill bo ett stort vitt hus - men det säger ju inte så mycket.

Höst?
2012-08-19 | 20:48:00

Man inser att det börjar bli höst när man börjar kolla på höstkläder på internet och planerar vad man ska köpa.
 
Man inser att det börjar bli höst när ens mamma går och lägger sig innan hon dragit ner ens rullgardin.
 
Man inser att det börjar bli höst när man vaknar på morgonen med julsånger på hjärnan.
 
Man inser att det börjar bli höst när allt det man för några veckor sedan såg fram emot att göra i sommar plötsligt är förbi och det bara är knappt 4 dagar kvar till skolan börjar.
 
Jag tror allt det börjar bli är höst.
 
 

Harkranksäkrat
2012-08-19 | 03:05:02

Det finns någonting jag avskyr nästan mest i världen, det är lite pinsamt att mitt hat och förakt faktiskt är så stort, men så är det tyvärr. Det jag snackar om kallas insekter.
Det är nog det vidrigaste jag vet, särskilt smala sådana med två meter långa ben och kroppar små som knappnålar. Ja, ni vet vilka jag menar.

I hallen mellan mitt rum och badrummet upptäckte jag till min förskräckelse att en avskyvärd Janne Långben jättemygga(also known as Harkrank) satt och smidde planer i taket. Så jag fick lite smått panik och kände att jag behövde göra något för att skydda mig från detta fruktansvärda tingest. Kan ju passa på att nämna att något av det vidrigaste jag vet förutom insekter är att döda insekter, så det gör allting lite mer komplicerat för mig.

Jag höll i alla fall stenkoll på äcklet medan jag borstade tänderna och sen stängde jag snabbt in mig i mitt rum. Täckte för springan mellan golvet och dörren med en tröja och skrev en lapp som jag la på golvet - ifall nån skulle öppna min dörr liksom.


Midnattsloppet
2012-08-18 | 23:11:00

Står just nu och kollar på midnattsloppet, det roligaste är att titta på alla som har varit roliga och klätt ut sig. Fick tex nyss se en prinsesstårta, två pacmangubbar och en enhörning springa förbi. Och nu kom en flygande matta!

 

Tumblr
2012-08-18 | 16:13:00

Blev ingen picknick igår då det började ösregna, vi stack hem till Eleonora istället,fikade och hade det mysigt.
 
Tänkte berätta att jag skaffat tumblr, eller jag har haft det ett tag men nu har jag börjat uppdatera den, lägger mest upp bilder som jag tagit. Griddie heter jag i alla fall där så följ mig gärna!
 

Sista fredagen på lovet
2012-08-17 | 14:56:00

Har nyss ätit lite lunch och ska väl snart börja klä på mig,ska träffa mina kära körtjejer och ha picknick. Trevligt trevligt. Uppdaterar mer lite senare ;)
 
 

Femtonde augusti
2012-08-15 | 22:46:00

Tjenamors! Idag var jag hemma hos Jessika(och Lukas då) i Kista och det var väldigt trevligt. Vi har inte setts på vad som känns som 100 år men som egentligen bara är en knapp månad. I alla fall hittade vi pålite olika saker, gick till hennes grannes katt(er) som hon vaktar och den var urgullig, spelade lite spel, lagade och åt tacos och lite sånt.
 
Nu gör jag inte så mycket. Blev sjukligt lycklig när jag letade efter något gott och hittade ett halvt vaniljglass-paket i frysen. Nu ska det avnjutas till det senaste PLL avsnittet!
 
 
Ursäkta för dom gräsliga iPhone-bilderna.
 

Hurra!
2012-08-15 | 11:34:43

Idag fyller min lilla blogg 1 år! Grattis Grattis, typ.
 

Underbar
2012-08-14 | 22:57:33

Dododidodo!
TIPSARE: TIIILIIIA

Några saker ni kanske inte visste om mig.
2012-08-14 | 16:06:19

Något av det underbaraste jag vet är ljudet av regn och åska.

 

När jag har flera godisbitar i ”kö” som jag ska äta lägger jag dom alltid på mina knän.

 

Rabarberpaj med vaniljsås är det godaste jag vet.

 

Jag skriver upp alla udda och fina namn jag hör så att jag har lite coola förslag till den dan jag skaffar barn. Eller husdjur.

 

Jag har en mapp i min dator med sammanlagt 75 mappar i den med bara foton jag själv tagit sedan 12:e juli 2009.

 

Foto: Tilia Lind

2012-08-12 | 00:39:16

 
 

Dagens sysselsättning
2012-08-11 | 23:40:47

Och gårdagens, och förggårdagens.
Har suttit och ryckt bort nästan varje tangent för att ta bort äppeljuiceklistret. Jobbigt,och det lönar sig knappt. Men vad ska man göra liksom.

Äntligen lite nytt!
2012-08-11 | 17:49:19

Gjorde en bloggdesign till Ingrid igår och fick verkligen lust att göra en ny snygg design till mig själv, mina senaste har varit så tråkiga men har verkligen inte haft någon inspiration. Men så igår kväll satte jag mig och började på en som jag gjorde klart för några timmar sen. Är väldigt nöjd, gjorde den animerad också om det är nån som missat det. Tryck F5 om den inte syns! :)
 

En av de coolaste låtarna jag hört på länge..
2012-08-10 | 22:12:38

 
Canon eos 450d + Canon EF 50/1,8 II

Miserabelt
2012-08-09 | 17:38:53

Äppeljuiceeländet jag skrev om igår/inatt/idag har blivit eländigare. Nu har äppeljuicen i min dator klibbat ihop sig till klister som vägrar släppa taget om mina tangenter, så det är ca omöjligt att skriva nu. Ifall något ljushuvud undrar kan jag berätta att jag i princip sitter och hamrar på min dator just nu. Hur lyckas man?
 
Kan också tala om att jag, som jag nämt tidigare, blev slagen av en glass i ansiktet på Karlshem. Eller ja, jag blev slagen av Isabelle som höll i en glass, och ja vi hade ett litet tvåmannakrig med glassar om  nån undrar. Och anledningen till att det gjorde så ont var för att det nästan bara var struten kvar. Så den dagen red jag ner till hagen med ett stort jävla rött märke på mitt kindben. Och det jag ville säga med det här är: jag har fortfarande ärr efter glassjäveln. Hur lyckas man?

När jag ändå håller på kan jag säga att jag gjorde en rolig liten film med en bild på excorcisten i slutet, lite sådär på skoj. Sen skulle jag kolla på filmen för att se om allt stämde. Men såklart glömde jag bort exakt när excorcisten skulle komma så jag skrämde ihjäl mig själv - nästan med flit. Hur lyckas man?
 
Har man tråkigt så har man.
 

Precis i början av den nionde augusti
2012-08-09 | 01:31:10

Goddag kära vänner! Eller borde man säga godnatt? Hmm.. Jag kan meddela att jag i skrivande stund sitter på min säng, lyssnar på cool musik, undrar vad det är för läskig varelse som lyser i ögonvrån och tänker inte somna än på ett tag efter att jag varit tvungen att glo på en bild av excorcisten alldeles för länge.
 
 
Idag/igår/i onsdags/den 8:e gjorde jag inte ett skit. Precis samma sak har jag planerat resten av lovet. Nu ska jag bara slappa och tänka på alla fina minnen jag har.
Var ute och sprang/gick med min syrra igår/idag/ikväll/igårkväll/i onsdagskväll/på kvällen den 8:e, sådär proffsigt med träningsbyxor och allt. Fy och fan säger jag bara, det var jobbigt. Sen regnade det ju också vilket resulterade i extra blöta fötter.
 
Annars har jag varit duktig och hällt ett glas äppeljuice på min dator. Tvättäkta skillz där alltså. Det resulterade i en liten flod av äppeljuice forsandes ur datorn varje gång jag tryckte ner en tangent och en äcklig frän kissdoft som vägrar försvinna. Äppeljuice och klumpighet är ingen bra kombo. Men den lever! And so do I.
 

Allt jag köpte
2012-08-08 | 17:39:35

Var duktig och fotade allt jag köpte i England, satte ihop allt i ett litet fint collage. Orkar inte skriva vad allt exakt allt kommer ifrån men de affärerna det på bilden kommer ifrån är Primark, Gap, Urban Outfitters, Republic, Cath Kidston och H&M(hehe). Den gröna väskan är från en liten affär på någon marknad i Brighton.

Sammanfattning - Sommaren 2012
2012-08-07 | 20:51:59

 
Jag började årets sommar utan några som helst förväntningar, jag längtade till hösten och ville bara tillbaka till skolan. Idag förstår jag inte alls vad jag tänkte. Jag trodde att sommaren 2012 skulle vara den tråkigaste i mitt liv - den visade sig bli den bästa hittils.
 
De första veckorna stannade jag mest hemma, träffade lite klasskompisar och hade bland annat världens mysigaste picknick på djurgården. Jag gjorde alltså inte så mycket. Hade stora planer inför hösten och att jag skulle beta av lite av 9ans skolböcker redan under sommaren, så jag skulle få det lite lättare i början av terminen med tanke på alla nya lärare osv. Jag fyllde också 15 år den 19e juni.
I början av juli, närmre bestämt den 2:a, åkte jag, mamma och min syster ner till göteborg/kungsbacka och spenderade några dagar där. Var bland annat på Madonna konsert. Det där med konserter har aldrig varit nånting av min grej men själva upplevelsen var häftig. Bestämde mig för att anmäla mig till Karlshem läger 7 i alla fall, vilket visade sig vara något av det klokaste jag gjort. Men först gjorde jag lite annat..
Den tolfte juli tog jag båten ut till Tilia på Möja/hemholmen. Stannade där till den 14:e och vi hade extremt roligt. Vi spenderade timmar guppandes på vågorna i badringar, klättrade på klippväggar, spelade massa kort, eldade brasa, sprang runt och fotade på klipporna, och skrattade en hel del. Sen tog jag båten hem med en fullproppad kamera.
Sen följde en ganska livlös vecka. Träffade lite fler klasskompisar, åt massa tårta, såg på film hos Nicole till klockan 6 på morgonen osv.
 
Men sen kom dagen(23:e juli) då det var dags för mig att fara iväg till himmelriket på jorden, även kallat Karlshems Gård. Jag kom dit med inga som helst förväntningar, var snarare rädd för att det inte skulle bli lika roligt som förra året. Jag fick världens underbaraste ponny i år igen, lilla Kajsa Kavat, som jag till och med, i alla fall så gott som, lärde mig rida i år.
Jag fick fler vänner än vad jag kunnat drömma om, sjöng en hel uteritt, planerade vad som skulle blivit världens bästa skrämning, tog slut på två hela minneskort till kameran och lärde mig otroligt mycket om allt(Jag fascineras fortfarande av tanken på de där trollsländorna..). Jag ler varje gång jag kommer att tänka på ett internskämt från Karlshem, men samtidigt gör saknaden så bittert ont. Karlshem läger 7 2012 var den bästa veckan i mitt liv, och den 29:de juli var jag tvungen att åka därifrån.
Den första augusti åkte jag och familjen iväg till England. På flygplatsen slog det mig att det verkligen är augusti och jag insåg hur fort sommaren har sprungit förbi, snabbare än han Bolt typ(höhö).
Vi besökte städerna Bath och Brighton och fick se två sidor av England jag inte sett förut. Sprang runt på primark, fikade på mysiga caféer, strosade runt på gatorna i det engelska regnet och försökte klura ut vilket engelskt godis som verkade godast när jag stod i affärerna och försökte välja. Jag gjorde mig av med varenda öre jag hade med mig och återvände istället med en mycket tyngre resväska.
Nu är det ungefär två veckor kvar tills första dagen av mitt sista grundskoleår börjar. Kan inte bestämma mig för om jag är taggad eller inte. Eller, om jag nu är taggad, är det för att sommaren kommer efter våren som kommer efter vintern som kommer efter hösten, alltså att jag efter detta år får besöka Karlshem igen. Eller om jag helt enkelt är sjukt otaggad över att behöva sitta i skolbänken igen. Eller om jag är taggad över att det faktiskt är mitt SISTA år som grundskoleelev. Eller om jag är sjukt otaggad över att faktiskt behöva välja gymnasium sen.
 
Men just just nu kan  jag inte tänka på så mycket mer än hur underbar jag ska se till att nästa sommar blir, sommaren 2013, oturstalet, känns på ett sätt lite fel i munnen. Men den ska bli bra, det ska jag se till. Då får jag komma tillbaka till det bästa stället på jorklotet med världens bästa gäng.
Jag älskar mina vänner, det är dom som betyder mest för mig i hela världen. Det är dom som förgyller mitt liv och gör det roligt. ♥
 
Och förresten; Jag hann cirka sju sidor i kemiboken.

i am finally home
2012-08-07 | 18:31:56

Nu är jag hemma från England, pankare än vanligt. Eller nej vänta! 50 öre har jag kvar. Annars är jag pank.